Novogodišnje čestitke

Institucije i političke organizacije čestitale su građanima nastupajuću 2019. godinu.

Podeli ovaj članak sa:

Dom kulture Gračanica, institucija koja je organizovala veliki broj kulturnih događaja tokom 2018. godine, zahvalio je na saradnji svima, a publici poručio da je očekuje i u novoj godini.

"Dragi saradnici, umetnici, naša čudesna publiko od Osojana do Subotice hvala vam što ste i ove godine podelili sa nama književne, muzičke, likovne, pozorišne, filmske vrednosti, što smo raspravljali i razgovarali o umetnosti, nasleđu i sopstvenom položaju. Hvala mladim umetnicima, kritičarima i naučnim radnicima koji su imali povrenja da, ovde u Gračanici, naprave prve korake ili objave svoje radove. Između ovogodišnjih 156 realizovanih programa Doma kulture „Gračanica“, kao i 100 drugih događaja koje smo podržali, ostaće zapamćeni blistavi nastupi maestra Bojana Suđića u Gračanici, događaji u Atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu, radost dece na pozorišnim predstavama u Velikoj Hoči i Partešu. Srećna Nova godina, Božić i Nova godina!"

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čestitao je svim građanima Novu godinu.

"Želim da vam nova godina donese još mnogo razloga za osmeh. Neka 2019. godina svima donese dobro zdravlje, mnogo radosti, ličnu, porodičnu i profesionalnu sreću i da postignemo malo više nego u prethodnoj godini. Na svima nama je da ovu godinu učinimo što boljom".

I Građanska inicijativa SDP, stranka ubijenog Olivera Ivanovića, čestitala je građanima Novu godinu

"GI SDP-Oliver Ivanović svim građanima Kosova i Metohije želi srećnu i uspešnu 2019. godinu", navodi se u čestitki.

Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitala je građanima Novu 2019. godinu.

"U ime opštinske administracije i u svoje lično ime svim građanima čestitam Novu 2019. godinu. Uverena sam da ćemo zajedničkim trudom i dodatnim zalaganjem nastaviti da napredujemo u ciljevima koje smo sebi postavili u izgradnji uređenije, snažnije i modernije Severne Mitrovice", navela je Hodžić.

Ona je svim građanima poželela dobro zdravlje, lično i porodično zadovoljstvo, ljubav i toleranciju, kako bi Nova 2019. godina bila ispunjena srećom i uspehom.

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić čestitao je građanima Novu 2019. godinu i poželeo im puno uspeha u njoj.

„Neka 2019. godina donese mnogo radosti, ličnu, porodičnu i profesionalnu sreću. Želim vam da predstojeće novogodišnje praznike provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj radosti. Neka vam praznici budu ispunjeni ljubavlju i mirom. Takođe vam želim da vam 2019. godina bude godina sa puno uspeha i lepih trenutaka, uspešnija i bolja od prethodne. Uveren sam da ćemo i u novoj godini zajedno nastaviti da gradimo bolju budućnost“, naveo je Nikolić.

Potpredsednik Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić uputio je čestitku svim građanima povodom nastupajuće Nove godine i poželeo dobro zdravlje, puno ličnih i profesionalnih uspeha i istakao da se nada da će naredna godina biti lepša i lakša od one koju ostavljamo za nama.

“ U novoj 2019. godini želim više razumevanja i tolerancije među ljudima. Nadam se da će nova godina doneti bolji život svim građanima i da ćemo imati dovoljno snage da se suočimo sa svim problemima koje trebamo rešavati. Nadam se jednom boljem periodu, miru i prosperitetu, međuetničkoj toleranciji, prestanku incidenata i da se raseljeni sa Кosova vrate na svoja ognjišta i tu ostanu da žive. Najvažnije je da hrabro idemo napred spremni da odgovorimo svim izazovima sa elanom i željom da zajedno stvorimo bolji život za sve. Za to moramo da se pobrinemo i sami i uradimo sve sto možemo kako bismo bili srećni i zadovoljniji i kako bismo doprineli sreći i zadovoljstvu drugih ljudi koji nas okružuju. Da podržavamo dobre rezultate i gradimo prave vrednosti. Da negujemo i poštujemo osnovna moralna načela, našu ljudskost ,solidarnost i toleranciju. U novu godinu uđimo sa optimizmom i verom u bolju budućnost".

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane