"Koraci o ukidanju prelaza nelegalni"

"Izjava Ramuša Haradinaja i predstavnika Republike Albanije o ukidanju prelaza pokazuje pravu, velikoalbansku prirodu režima u Prištini", ocenio je direktor Kakcelarije za KiM Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio je juče na Fejsbuku da "granica Kosova prema Albaniji ne postoji", preneo je Zeri.

"Bila mi je čast da učestvujem u potpisivanju sporazuma o uspostavljanju zajedničkih graničnih tačaka između Kosova i Albanije, po principu IBM-a i našeg zajedničkog evropskog puta", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Marko Đurić je u pisanoj izjavi medijima istakao da "ovakve korake preduzimaju potpuno nelegalno, a za mart najavljeno ukidanje prelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obaveza Prištine sa potencijalno nesagledivim posledicama".

"Svako politikantsko divljanje, poput ovog, samo je stvaranje plodnog tla za nove sukobe i udaljava region od rešenja".

Đurić upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici da se "ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti".

"Sve ozbiljne posledice koje mogu da proisteknu iz njihovog nečinjenja biće u punoj meri njihova odgovornost. Ako Priština i Tirana kriju da je granica Srbije sa Albanijom dugačka 111 kilometara, ili se prave da ne znaju da po Rezoluciji 1244 ne da nije definisano ukidanje prelaza prema Albaniji, već je propisano pristustvo državnih organa Republike Srbije na njima, međunarodna zajednica bi na to morala da ih podseti".

Ostale vesti

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

 • Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane