“Tači neka saopšti ime i prezime ubice Olivera Ivanovića”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić pozvao je kosovskog predsednika Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i da za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da se ubice lidera GI SDP Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu, Ðurić istice da ne postoje dokazi za takvu tvrdnju.

“Podsećam da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da je odbila da sa našim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina.  Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom”, kazao je Ðurić, navodi se u saopštenju.

Istice da Hašimu Tačiju nije iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića budu privedeni pravdi.

“Nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu”, zaključio je Ðurić.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta svoje stranke.

Ostale vesti

  • Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

    Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

    Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane