Vesti
Sport

Vokriju posthumno status zaslužnog građanina

Vlada Kosova usvojila je predlog ministra za sport, kulturu i omladinu Kujtima Gašija da Fadilj Vokri dobije status počasnog građanina.
Vokriju posthumno status zaslužnog građanina
Fadilj Vokri (Foto KIM)

Vokri, nekadašnji igrač Partizana, je to priznanje posthumno dobio za doprinos razvoju i promociji sporta.

Njegovoj porodici će shodno tome biti mesečno isplaćivan i novčani iznos od hiljadu evra.

"Vokri je dao veliki nemerljiv doprinos razvoju fudbala na Kosovu, što kao aktivni igrač, što kao predsednik fudbalskog saveza. Zahvaljujući njegovom zalaganju, došli smo do toga da je kosovski fudbal potpuno internacionalizovan", rekao je Gaši.

Na ovaj način, istakao je on, kosovska administracija je htela da mu pokaže zahvalnost za sve što je uradio. Vokri je preminuo devetog juna ove godine od posledica srčanog udara. On je tri sezone proveo u Partizanu, odigrao je 55 prvenstvenih utakmica i postigao je 18 golova.

"To su najlepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i pre nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživeo bilo je mnogo lepše od toga", rekao je Vokri pre nekoliko godina.

U karijeri još nastupao je za Prištinu, Fenerbahče, Nim, Burže i Monluson, gde je i završio sa aktivnim igranjem fudbala.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020