Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, danas proslavljaju Badnji dan.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa proslave Božića u Janjevu (Foto Kim arhiva)

Na Kosovu ovaj praznik i sutrašnji Božić proslavljaju katolički Albanci, Hrvati i predstavnici različitih zemalja koji borave na Kosovu u okviru međunarodnih misija.

U katedrali posvećenoj Majci Terezi biće služena svečana božićna misa.

Svčano će za Božić biti i u Janjevu gde živi oko 250 pripadnika hrvatske zajednice. U tamošnjoj crkvi posvećenoj Svetom Nikoli sutra će biti služena praznična misa.

Nekada važno rudarsko, trgovinsko i zanatsko mesto sa 4.500 Hrvata, Janjevo je danas ekonomski nerazvijeno, a nezaposlenost muči sve njegove stanovnike.

Ostale vesti

 • Vladika Teodosije: Da Gospod podari mirne dane Velikog posta

  Vladika Teodosije: Da Gospod podari mirne dane Velikog posta

  "Svi oni, koji hoće da budućnost svog naroda grade na tragediji drugog, na nepravdi i otmici, prevari i nasilju, već su izabrali put sa onima koji su kroz istoriju na trenutak izgledali kao pobednici, ali im je, kasnije, u trenutku sva sila i moć nestala sa lica zemlje", poručio je u Velikoposnoj poslanici episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • Dan ljubavi i vina

  Dan ljubavi i vina

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna, zastitnika vinogradara. Istovremeno, rimokatolička crkva obeležava Dan ljubavi, Svetog Valentina.

 • Gazivode: Plivanje za Časni krst

  Gazivode: Plivanje za Časni krst

  Mileta Pitulić iz Kosovske Mitrovice prvi je doplivao do Časnog krsta na jezeru Gazivode. Po treći je put na Bogojavljenje bio najbrži plivač.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane