’’Kralj Petar I’’ putuje Kosovom

Dom kulture "Gračanica" organizuje "putujuće" bioskopske projekcije filma "Kralj Petar I" u nekoliko mesta na Kosovu i Metohiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto prinskrin)

Publika u Donjoj Gušterici, Zvečanu, Štrpcu i Šilovu imaće priliku da pogleda najnoviji film Petra Ristovskog u kome glavnu ulogu tumači njegov otac, proslavljeni srpski glumac Lazar Ristovski.

Film "Kralj Petar I" govori o žrtvama, stradanju, herojstvu i pobedi. Ovo je film koji u svetskim razmerama predstavlja jedan od najznačajnijih umetničkih projekata u godini obeležavanja pobede Saveznika u Prvom svetskom ratu.

U proteklom periodu "putujući bioskop" je podržavao reditelj Danilo Bećković sa svojim filmovima, a zahvaljujući Ministarstvu kulture Vlade Republike Srbije i Jugoslovenskoj kinoteci, Dom kulture "Gračanica" je tehnički opremljen da realizuje ove projekcije.

Raspored projekcija filma "Kralj Petar I":

21.12.2018. - Donja Gušterica, 18:00 časova
24.12.2018. - Zvečan, 18:00 časova
25.12.2018. - Štrpce, 18:00 časova
26.12.2018. - Šilovo, 18:00 časova

Ostale vesti

 • Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Povodom Svetskog dana pozorišta za decu u Domu kulture u Gračanici će danas biti prikazan dokumentarni film “Isoland” autorke Nikoline Spasić. Projekciju filma će pratiti tribina „Glumac u Pozorištu za decu“.

 • Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Sirinićka župa je, uz Sredačku župu, Goru, Opolje i Prizrenski Podgor, jedna od župa u okolini Prizrena. Nalazi se u kotlini gornjeg toka reke Lepenac, severoistočno od Šar planine. Specifična je po mnogo čemu, između ostalog, i po govoru.

 • ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  Ansambl NPP-a uz podršku kolega iz Niša otpočeo je sa radom na predstavi "Ivkova slava" koja će premijerno biti izvedena u Gračanici 08. maja. Reditelj Bojan Stojčetović najavljuje scensko izmeštanje čuvenog komada Stevana Sremca na Kosovo i Metohiju.

 • ’’Bora Šnajder’’ rasprodat u Kragujevcu

  ’’Bora Šnajder’’ rasprodat u Kragujevcu

  Predstava "Razvojni put Bore Šnajdera" Narodnog pozorišta iz Prištine biće izvedena večeras od 20:00 časova u punoj sali Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu. Predstavi prethodilo potpisivanje protokola o saradnji dve pozorišne kuće.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane