’’Kralj Petar I’’ putuje Kosovom

Dom kulture "Gračanica" organizuje "putujuće" bioskopske projekcije filma "Kralj Petar I" u nekoliko mesta na Kosovu i Metohiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto prinskrin)

Publika u Donjoj Gušterici, Zvečanu, Štrpcu i Šilovu imaće priliku da pogleda najnoviji film Petra Ristovskog u kome glavnu ulogu tumači njegov otac, proslavljeni srpski glumac Lazar Ristovski.

Film "Kralj Petar I" govori o žrtvama, stradanju, herojstvu i pobedi. Ovo je film koji u svetskim razmerama predstavlja jedan od najznačajnijih umetničkih projekata u godini obeležavanja pobede Saveznika u Prvom svetskom ratu.

U proteklom periodu "putujući bioskop" je podržavao reditelj Danilo Bećković sa svojim filmovima, a zahvaljujući Ministarstvu kulture Vlade Republike Srbije i Jugoslovenskoj kinoteci, Dom kulture "Gračanica" je tehnički opremljen da realizuje ove projekcije.

Raspored projekcija filma "Kralj Petar I":

21.12.2018. - Donja Gušterica, 18:00 časova
24.12.2018. - Zvečan, 18:00 časova
25.12.2018. - Štrpce, 18:00 časova
26.12.2018. - Šilovo, 18:00 časova

Ostale vesti

 • ’’Suočila sam se sa svojom tugom’’

  ’’Suočila sam se sa svojom tugom’’

  "Održite svoj identitet gde god da se nađete, šta god da vam se dešava. To je jedini način da opstanete i da trajete", poručila je u emisiji RTV Kim „Život i umetnost“, rediteljka, glumica, spisateljica i dramski edukator Radmila Knežević.

 • ’’Ni Davidov, ni carski, ni spahijski’’

  ’’Ni Davidov, ni carski, ni spahijski’’

  “Mi nemamo kancelariju, nemamo telefon, nemamo svoj računar, nemamo radni prostor i sastajemo se po kafanama. Očigledno da nema razumevanja u društvu za jednu krovnu organizaciju književnika. To je sramota za jedno društvo i za jednu državu“, rekao je u emisiji „Život i umetnost“ na RTV Kim predsednik Književnog društva Kosova i Metohije i potpredsednik Udruženja književnika Srbije Novica Sovrlić.

 • Cvetković: Nema budućnosti, sve je beskonačna sadašnjost

  Cvetković: Nema budućnosti, sve je beskonačna sadašnjost

  „Kada potičete sa Kosova i Metohije, vaš rad ostaje u senci vas i same informacije odakle dolazite. To je negde značajno u istoj ravni kao da je došlo neko mitološko biće koje je tu i postoji“, rekla je u emisiji RTV Kim „Život i umetnost“ grafičarka Milena Cvetković.

 • Blaga KiM: Velika Hoča

  Blaga KiM: Velika Hoča

  Večeras će u 20:30 sati na RTS2 biti prikazana druga epizoda iz serijala "Blaga Kosova i Metohije" posvećena Velikoj Hoči.

 • Gračanica: Premijerno odigrana “Uspavana lepotica”

  Gračanica: Premijerno odigrana “Uspavana lepotica”

  U prepunoj sali Doma kulture u Gračanici premijerno je izvedena predstava “Uspavana lepotica“, u režiji Radmile Knežević. Novogodišnju radost i raspoloženje ova mešavina više bajki doneće narednih dana i mališanima u Zubinom Potoku, Zvečanu, Partešu i Šilovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane