Unija žena sa Vračara donira pomoć ženama na Kosovu

Članice Unije žena sa Vračara krenule su jutros u Kosovsku Mitrovicu kako bi ženama i deci na Kosovu dodelile humanitarnu pomoć koju su prikupile.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Predstavnica Unije Draginja Vlk kaže da je 32 žene krenulo u posetu porodilištu Opšte bolnice u Kosovskoj Mitrovici gde će ženama uručiti proizvode koji su im potrebni.

"Sutra ćemo prisustvovati protestnoj šetnji koju organizuju naše žene u Kosovskoj Mitrovici, a ovim putem želimo da pokažemo solidarnost, da smo spremne da pomognemo i da vidimo šta im je potrebno kako bi obezbedili osnovne namirnice bez kojih ne mogu da opstanu, a koje su im uskraćene kao osnovno ljudsko pravo", navela je Vlk.

Ona je pozvala sve ljude koji su u mogućnosti da pošalju pomoć i uključe se u humanitarne akcije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izrazio je veliku zahvalnost Uniji žena koja je "smogla odvažnosti, hrabrosti, ljubavi i posvećenosti da našem narodu na KiM odnese pomoć kada je najteže i najpotrebnije".

"Postavile su primer svima drugima i mogu i kao Vračarac da kažem da sam ponosan na njih, da podržavam borbu naših ljudi i da je veličanstveno što ljubavlju, pažnjom i posvešćenosću idu da daju doprinos našoj borbi", naveo je on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane