Sudije i tužioci bojkotuju konferenciju Sudskog saveta

Srpske sudije i tužioci na Kosovu ne učestvuju na godišnjoj konferenciji Sudskog saveta Kosova, u znak protesta zbog "sistematskog obespravljivanja srpskog naroda i protivpravne odluke Prištine o uvođenju trgovinske blokade za proizvode iz centralne Srbije".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto rtcg.me)

Kako prenosi RTS, srpske sudije i tužioci poručuju OEBS-u, kao pokrovitelju skupa, da srpski radnici u pravosuđu ne žele da učestvuju u fingiranju vladavine prava u trenutku kada se zakoni na Kosovu sistematski krše na štetu jednog naroda.

"Vladavina zakona mora biti nediskriminatorna, i jednako u službi svih građana i njihovih ljudskih prava, bez obzira na nacionalnost", smatraju srpske sudije i tužioci na Kosovu.

Ostale vesti

 • Vučić putuje u Njujork

  Vučić putuje u Njujork

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u čijem centru pažnje biti klimatske promene, a na agendi srpskog predsednika to će biti izgledi za rešavanje kosovskog pitanja.

 • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa između vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane