Vesti
Politika

Kozarev: Zabrinutost od mogućih tenzija

Zamenik direktora Kanacelarije za KiM, Dušan Kozarev, ponovio je da je pred Srbijom ali i Srbima na Kosovu težak mesec jer, kako kaže, postoje najave da će se na Dan albanske zastave 28. novembra formirati vojska Kosova. Dodao je da postoji zabrinutost od mogućih tenzija.

Kozarev: Zabrinutost od mogućih tenzija
Dušan Kozarev (Foto Kim)

Zamenik direktor Kanacelarije za KiM Dušan Kozarev istakao je da postoji velika zabrinutost od mogućih tenzija u narednom periodu.

“Ne možemo da ne budemo zabrinuti od mogućih tenzija, od mogućih negativnih posledica. Mi ćemo učiniti sve da nidočega negativnog ne dođe kao posledica toga, ali svakako nije dobro ni za atmosferu“, kazao je on danas u Gračanici.

Komentarišući najavu kosovskog parlamenta o usvajanja Rezolucija o dijalogu sa Srbijom, Kozarev je istakao da je Srbija uprkos svemu privržena dijalogu sa Prištinom, te da je opredeljena za mir i kompromis.

“Da li je takva atmosfera u Prištini među Albancima može da bude veliko pitanje, ali verujemo i radimo na tome da sve ovo čemu smo pričali što su vrednosti kojih se držimo godina unazada, koje su se poštovale i davale rezultate kroz dijalog i traženja i pronalaženja rešenja za svakodnevne probleme građana. Otkad Priština ne želi da primeni dogovore, evo već pet ipo godina nema ni zajednice Srpskih opština kojom se obavezala Briselskim sporazumom, koristi za neka unutrašanja politička pitanja deo albanskoh poltičkog korpusa u Prištini, nešto što je mnogo važnije i trebalo bi da bude mnogo iznad tog nivoa unutrašnjih političkih borbi“, zaključio je Kozarev.Ostale vesti

Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020
Hoti: Sastanak u Briselu otkazan jer je Beograd hteo dijalog o ZSO
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je nastavak dijaloga u Briselu planiran za danas otkazan, "jer Srbija insistira na dogovoru o Zajednici opština sa srpskom većinom", ponovivši da u Prištini to pitanje smatraju zatvorenim.
  • 28.09.2020
Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

  • 28.09.2020
Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020