Vesti
Politika

Sednica kosovske skupštine počela pauzom

Nastavak sednice kosovskog parlamenta počela je sa više od pola sata zakašnjenja, a nakon kraće rasprave proglašena je 20-minutna pauza.
Sednica kosovske skupštine počela pauzom
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na sednici bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije dela opozicije o nastavku dijalogu sa Beogradom.

U sali je bilo prisutno 66 poslanika.

Predložena rezolucija ima samo jednu tačku, koja predviđa da se predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, isključi iz dijaloga sa Beogradom o korekciji granica, preneli su prištinski mediji.

I dok Avdullah Hoti, šef poslaničke grupe DSK, jednog od predlagača rezolucije, smatra da dokument treba izglasati danas, šefovi drugih poslaničkih grupa imali su određene primedbe, što ukazuje na to da stranke još nisu usaglasile stavove o tom pitanju.

Nakon izjašnjava predstavnika stranaka, proglašena je pauza.Ostale vesti

Haradinaj: Hoti spustio nivo pregovora sa Beogradom
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je premijer Avdulah Hoti, spustio nivo pregovora sa Beogradom, slanjem koordinatora koji će u Briselu predstavljati Prištinu, piše Gazeta Ekspres.
  • 12.08.2020
Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija
Navodni ulazak srpske vojske na kosovsku teritoriju i zabrinutost koju su izrazili stanovnici koji žive uz administrativnu liniju na području Karačeva, naveli su šefa kosovske vlade Avdulaha Hotija da sazove telekonferenciju sa svim čelnicima bezbednosnih institucija na Kosovu.
  • 11.08.2020
Povlačenje sredstava iz Trusta od septembra, ali ne za sve?
Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, koji između ostalog, predviđa i povlačenje 10% sredstava od ušteđevine iz Trusta, može stupiti na snagu u prvoj sedmici septembra, rečeno je nakon sastanka potpredsednika kosovske vlade Besnika Tahirija i direktora Penzijsko štednog fonda, Ardiana Zalija (Zalli), prenosi Klan Kosova.
  • 11.08.2020
Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Priština želi da se kosovska policija nađe na administrativnoj liniji kako bi rekla da je to granica, što bi predstavljalo bezbednosnu pretnju.

  • 11.08.2020
Stubla: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

  • 10.08.2020
Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020