Sednica kosovske skupštine počela pauzom

Nastavak sednice kosovskog parlamenta počela je sa više od pola sata zakašnjenja, a nakon kraće rasprave proglašena je 20-minutna pauza.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na sednici bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije dela opozicije o nastavku dijalogu sa Beogradom.

U sali je bilo prisutno 66 poslanika.

Predložena rezolucija ima samo jednu tačku, koja predviđa da se predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, isključi iz dijaloga sa Beogradom o korekciji granica, preneli su prištinski mediji.

I dok Avdullah Hoti, šef poslaničke grupe DSK, jednog od predlagača rezolucije, smatra da dokument treba izglasati danas, šefovi drugih poslaničkih grupa imali su određene primedbe, što ukazuje na to da stranke još nisu usaglasile stavove o tom pitanju.

Nakon izjašnjava predstavnika stranaka, proglašena je pauza.

Ostale vesti

 • Posmatrači EU: Izbori prilika da Kosovo pokaže posvećenost demokratiji

  Posmatrači EU: Izbori prilika da Kosovo pokaže posvećenost demokratiji

  Posmatračka misija Evropske Unije predstavila je danas svoj tim koji će nadgledati novi izborni proces na Kosovu. Preporuke se ne razliku previše od onih koje je misija iznela pre dve godine, pred lokalne izbore. Zahteva se transparentan, demokratski proces u kojem će građani izraziti slobodnu volju. Od političara se traži da ne vrše pritisak na birače, niti da koriste zapaljiv govor tokom kampanje.

 • Blic: Vučić i Merkel u Njujorku o Kosovu

  Blic: Vučić i Merkel u Njujorku o Kosovu

  Najznačajnija tema bilateralnog susreta, koji je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tražila nemačka kancelarka Angela Merkel, biće dijalog Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada, piše današnji “Blic”.

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane