Vesti
Društvo

"Uskoro kampanja za uključivanje Srba u KBS"

Ministar KBS-a Rustem Beriša izjavio je da će u organizaciji Ministarstva ubrzo pokrenuti kampanju za uključivanje novog broja Srba u bezbednosne snage, nakon što je nedavno jedna grupa napustila ovu organizaciju.
Pripadnici KBS-a (Foto Predsedništvo Kosova)

Na skupu "KBS i Partneri", u Prištini, Beriša je rekao da je cilj konferencije obratiti pažnju na učešće pripadnika zajednica u KSB, nakon što su, kako je rekao, "prisiljeni da podnesu ostavke".

"Imamo i napredak u uključivanju žena. Posebno smo posvetili pažnju u KBS-u. Suočili smo se sa mnogim zahtevima srpske zajednice, zbog napuštanja KBS-a. Bili su prisiljeni da napuste KBS. Mi smo preduzeli sve mere da ublažimo njihove zahteve. Uskoro ćemo započeti kampanju za angažovanje pripadnika ove zajednice u KBS-u", rekao je Beriša.

Od oko 140 Srba u KBS-u, više desetina njih je poslednjih meseci napustilo tu organizaciju.

U međuvremenu u kosovskoj skupštini usvojena su u načelu tri nacrta zakona o transformaciji KBS-a u vojsku.Ostale vesti

Pacijentkinja sa Kosova nema koronavirus
Laboratorijske analize pokazale su da tridesetogodišnja žena, koja se na Kosovo vratila iz Italije, nema koronavirus, saopštio je iz kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 25.02.2020
Direktor NVO “Aktiv” Miodrag Milićević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da je kosovsko društvo, nakon što je pre 12 godina  Kosovo proglasilo nezavisnost  i dalje u tranziciji, koja je opterećena mnogobrojnim  problemima.
  • 24.02.2020
Ambasada SAD uputila čestitke Iliji Iviću
Američka ambasada na Kosovu čestitala je mladom Iliji Iviću iz Kišnice, kod Gračanice, koji je dobio poziv da igra za reprezentaciju Kosova. "Politici nema mesta u sportu", stoji u objavi ambasade SAD na Kosovu na društvenoj mreži Tviter.
  • 23.02.2020
Priština: Rezultati negativni, pacijenti nemaju koronavirus
Dvoje ljudi primljeno je na lečenje u Univerzitetski klinički centar u Prištini, pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom, ali su nakon pregleda rezultati bili negativni, navodi su u saopštenju Instituta za javno zdravlje.
  • 23.02.2020
Đurić: Najmanje 1.389 razloga da svaki Srbin poseti Kosovo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas štand te kancelarije na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i pozvao sve građane Srbije da posete Kosovo.
  • 22.02.2020
Ilija Ivić, posle uvreda, pretnji i otkaza zbog ponude da igra za Kosovo: Zanima me samo fudbal
Mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice, na Kosovu, dobio je nedavno poziv da igra za reprezentaciju Kosova. Dan nakon što su mediji objavili ovu vest, njegova majka dobila je otkaz na poslu u Kulturno prosvetnom centru, koji na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije.
  • 22.02.2020