Vesti
Sport

Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca

Delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa selektorom kadetske reprezentacije Aleksandrom Radosavljevićem boravi u dvodnevnoj poseti opštini Štrpce, tokom koje je posetila rukometni klub ali i dve škole.
Selektor reprezentacije na trenigu rukometaša iz Štrpca
Delegacija RSS sa mladim rukometašima iz Štrpca (Foto TV Herc)

Tokom dvodnevne posete delegacije Rukometnog saveza Srbije opštini Štrpce, selektor kadetske reprezentacije Aleksandar Radosavljević održao je tri treninga sa članovima rukometnog kluba "Štrpce". Kako je istakao, mlade rukometaše iz Sirinićke Župe zapazio je zahvaljujući specifičnom načinu igre.

"Ekipu Štrpca sam upoznao pre par godina na Otvorenom turniru u Požarevcu i tada sam sa trenerom uspostavio prvi kontakt i tada mi se svidela ekipa. Jednostavno način igranja je bio malo specifičan a trener mi je rekao da oni treniraju na travi. Mene je to toliko fasciniralo da sam svim kolegama pričao i oni ne mogu da zamisle da se i na taj način može sprovesti trening u rukometu. Nadam se da će u bliskoj budućnosti neko iz ove sredine biti u reprezentaciji Srbije".

"Ono što je meni fascinantno su uslovi pod kojim oni rade, jer stvarno ovoj deci treba podići spomenik imajući u vidu da vežbaju na veštačkoj travi koja je apsolutno nikakava podloga za rukomet. Ovo je za jedno poštovanje i ja ću te utiske preneti Upravnom odboru", kazao je Aleksandar Đorđević, član upravog odbora RSS, obećavši materijalnu pomoć za rukometaše iz Štrpca.

Poseta je izazvala veliko interesovanje rukometaša iz Štrpca koji su učesnici svih turnira mlađih selekcija u okviru RSS.

"To uopšte nije mala stvar za rukometni klub kao što je naš. Naša finansijska situacija je loša kao i naši uslovi na treningu. Dolazak kadetskog selektora Srbije uopšte nije mala stvar i puno će ovo da nam znači za dalje treniranje kao motiv, " kazao je mladi rukometaš Stefan Ristić.

Njegov saigrač Veljko Đurinac kaže da su saveti čoveka sa toliko iskustva za njih veoma značajni.

"To je jedan motiv više da radimo i da se trudimo da uspemo u ovom sportu".

Trener Rukometnog kluba Boban Mladenović ne krije zadovoljstvo zbog dolaska kolega iz RSS i ističe da je jedan od razloga posete obeležavanje desetogodišnjice postojanja kluba.

"Prošla je jedna decenija, jedna dekada. Ono što krasi naš klub kroz minuli period su ta naša dela, ti rezultati naše dece koja su postala veoma zapažena, tako da imamo tu čast da sa nama radi selektor Kadetske reprezentacije Srbije Saša Radosavljević".

Miladinović kaže da je povod za dolazak selektora to što su tri igrača kluba iz Štrpca na širem spisku reprezentacije Srbije.

Delegacija RSS posetila je i Ekonomsko-trgovinsku školu "Jovan Cvijić" u Štrpcu kao i OŠ "Šarski odred" u Sevcu gde su sa učenicima održani pokazni trenizi.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020