Kosovska Mitrovica dočekala šampionku Nataliju Savić

Svečani doček sugrađanke Natalije Savić, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji u kik-boksu, organizovan je danas na Trgu kneza Lazara u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Natalija Savić pred svojim sugrađanima (Foto Kontakt plus)

Veliki broj građana i lokalnih zvaničnika prisustvovao je dočeku svetske šampionke.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Dušan Kozarev, kazao je da mu je „puno srce, što je danas ovim povodom ovde“.

„Mi smo zemlja šampiona, mi smo narod pobednika, mi smo borci. Posebno je to slučaj sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Kad god je bilo teško, mi smo se borili, mi smo se trudili, mi smo zajedno kao jedan veliki sportski kolektiv gurali napred. Svaka čast Nataliji, bićemo tu da bi smo slavili još mnogo ovakvih medalja“, dodao je Kozarev.

Marko Božović - trener kik-boks kluba “028”, koji je zajedno sa Čupkom vredno i marljivo radio, zahvalio se lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM na priređenom dočeku.

„Istakao bih to, da posebnu zahvalnost danas dugujem ovoj devojci, koja je učinila da se ja osećam najponosnijim ovde među vama. Hvala ti Natalija, hvala ti za sve! Branila si boje naše zemlje, našeg grada u najboljem mogućem svetlu. Nadam se da neće biti ovo poslednji put, nadam se da ćeš nas i naredne godine nas isto ovako obradovati“, kazao je Božović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica - Aleksandar Spirić, kazao je da je uspeh naše mlade sugrađanke pravi pokazatelj da grad nastavlja da se razvija u pravom smeru i da će lokalna samouprava nastaviti da podržava razvoj sporta u našoj opštini.

„Ovo je jedan od onih sportskih klubova koji je najviše najmanje tražio para, a najviše rezultata je doneo. Mi ćemo činiti sve da nastavimo da podržavamo mladost. Natalija je ponos Kosovske Mitrovice, ponos Kosova i Metohije, ponos Srbije”, dodao je Spirić.

Natalija Savić, javnosti poznatija kao Čupka, svetska juniorska šampionka i učenica prvog razreda gimnazije, biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobijala u prethodnom periodu.

„Želim da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, direktoru “Trepča”-e i naravno treneru reprezentacije Srđanu Raduloviću. Hvala vam na ogromnoj podršci i hvala najboljem treneru na svetu Marku Božoviću”, kazala je Savićeva.

Natalija Savić Čupka osvojila je zlatnu medalju u kik-koksu, na Svetskom prvenstvu u Lido di Jesolou (Italija) u kategoriji +60kg i disciplini low kick.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane