Vesti
Politika

"Ulica Olivera Ivanovića će biti najlepša"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je supruzi ubijenog Olivera Ivanovića da će ulica koja će nositi njegovo ime biti najlepša u Kosovskoj Mitrovici.
Ulica koja će nositi ime Olivera Ivanovića (Foto SDP)

Vučić se zahvalio Mileni Ivanović što prisustvuje današnjem skupu u Kosovskoj Mitrovici.

"Hvala vam što niste naseli ni na kakve provokacije, što niste poklekli kada su vam nudili zlato, svilu i kadife kako bi optužili svoju zemlju", rekao je Vučić dodajući:

"Ulica Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici biće najlepša i o njoj neće odličivati nikakvi forumi, jer su narod i srpska država odlučili". 

Nakon skupa, Aleksandar Vučić se pozdravio sa Milenom Ivanović, a neposredno pre govora na trgu u Mitrovici, njih dvoje su položili cveće kraj spomen ploče ubijenom lideru SDP-a u ulici koja nije dobila Oliverovo ime, uprkos inicijativi političke partije pokojnog Ivanovića i peticiji 1.700 građana.Ostale vesti

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, zamerio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju zbog toga što predlog o delimičnom i uslovnom ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH nije prethodno razmotren na vladi.
  • 28.02.2020
Kosovski poslanici u ponedeljak o Kurtijevom predlogu
Vanredna sednica kosovske skupštine biće održana u ponedeljak na zahtev četrdeset jednog poslanika opozicije.
  • 28.02.2020
Vučić: Kurtijeva ponuda pokušaj prevare
predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel u pravu i da je najava iz Prištine o delimičnom ukidanju taksi na robu iz Srbije i BiH "pokušaj prevare".
  • 28.02.2020
Kurti u problemu, Srbija suzdržana
Najavu kosovskog premijera da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Ramuš Tahiri vidi kao dobru jer „pokazuje da je odustao od dosadašnje tvrdoglave politike Kosova“. Dušan Janjić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da predstoji period ozbiljnih političkih rasprava na Kosovu.
  • 28.02.2020
Osmani: Danas razgovaramo sa Kurtijem o taksama
Predsednica parlamenta Vjosa Osmani izjavila je da će danas sa premijerom Kurtijem razgovarati o njegovoj odluci da delimično ukine taksu na srpsku robu, navodeći da bi razlike koje imaju mogle da budu prevaziđene na današnjem sastanku, prenosi Ljajmi.
  • 28.02.2020
Tim Džuda: Šta je sledeće?
Istaknuti britanski novinar i poznavalac prilika na Kosovu Tim Džuda zapitao se šta je sledeće po pitanju Kosova, nakon što se, kako ističe Aljbin Kurti usprotivio američkom izaslaniku Ričardu Grenelu.
  • 28.02.2020