Vesti
Politika

"Ulica Olivera Ivanovića će biti najlepša"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je supruzi ubijenog Olivera Ivanovića da će ulica koja će nositi njegovo ime biti najlepša u Kosovskoj Mitrovici.
Ulica koja će nositi ime Olivera Ivanovića (Foto SDP)

Vučić se zahvalio Mileni Ivanović što prisustvuje današnjem skupu u Kosovskoj Mitrovici.

"Hvala vam što niste naseli ni na kakve provokacije, što niste poklekli kada su vam nudili zlato, svilu i kadife kako bi optužili svoju zemlju", rekao je Vučić dodajući:

"Ulica Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici biće najlepša i o njoj neće odličivati nikakvi forumi, jer su narod i srpska država odlučili". 

Nakon skupa, Aleksandar Vučić se pozdravio sa Milenom Ivanović, a neposredno pre govora na trgu u Mitrovici, njih dvoje su položili cveće kraj spomen ploče ubijenom lideru SDP-a u ulici koja nije dobila Oliverovo ime, uprkos inicijativi političke partije pokojnog Ivanovića i peticiji 1.700 građana.Ostale vesti

Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020
Nacrt zakona o vrednostima OVK predviđa i krivično gonjenje
Poslanici kosovske skupštine razmatraće sutra nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će kod nealbanskih etničkih zajednica izazivati strah pri samoj pomisli na tu oružanu formaciju.
  • 06.08.2020
Samoopredeljenje prikuplja potpise za obaranje Vlade
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi, međutim, nije precizirao da li će u tome dobiti podršku i drugih političkih stranaka na Kosovu.
  • 06.08.2020
Palmer: Podrška procesu koji predvodi Evropska unija

Usredsređeni smo na podršku procesu koji predvodi Evropska unija koji bi trebalo da dovede do sporazuma između Srbije i Kosova”, izjavio je Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

  • 06.08.2020