NPP: Revolucija u Berlinu

Izvođenjem predstave "Dantonova smrt" na sceni Monbižu teatra u Berlinu, glumci Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici u utorak su zaključili petodnevni boravak u nemačkoj prestonici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstava ''Dantonova smrt'' u Monbižu teatru u Berlinu (Foto NPP)

Pred oko 200 gledalaca na otvorenoj sceni koja se nalazi blizu Monbižu parka i Ostrva muzeja u Berlinu, ekipa ansambla Narodnog pozorišta iz Prištine odigrala je komad koji je po tekstu Georga Bihnera režirao dugogodišnji saradnik ovog teatra Maurisi Fare.

„Prirodno je da nastavljamo našu saradnju nastupom NPP u Berlinu. Nemačka publika je zahvaljujući ovoj predstavi u prilici da iskusi jedinstvenu pozorišnu trilogiju koja je za ovo leto pripremljena po delima Getea, Širela i Bihnera“, rekao je reditelj predstave Maurisi Fare.

Direktor Narodnog pozorišta iz Prištine Predrag Radonjić je izrazio zahvalnost domaćinima i zadovoljstvo posetom Berlinu.

„Mislim da je za našu kulturu veoma bitno predstavljanje u svetu. To ima poseban značaj kada su u pitanju srpske kulturne institucije na Kosovu i Metohiji koje rade u otežanim uslovima“, rekao je direktor NPP Predrag Radonjić.

Glumci NPP iskoristili su posetu Berlinu da bi razmenili iskustva sa svojim nemačkim kolegama.

„Ovo je izuzetan teatar, glumci su sjajni, navežbani, publika ih voli. Iako je njihov izraz nešto drugačiji od našeg, njihovo davanje na sceni i razmena energije sa gledaocima su za svako poštovanje“, rekao je glumac Igor Damnjanović.

U nedelju, 12. avgusta, anasambl NPP-a predstavio se publici u zamku Švante nadomak Berlina delovima monologa iz predstave „Dantonova smrt“ i spletom tradicionalnih srpskih pesama sa Kosova i Metohije.

Ekipi NPP ovo je bio drugi boravak u Berlinu u poslednje tri godine. U leto 2015. godine u Monbižu teatru izvedena je skraćena verzija komada „Hotel Kosovo“ po tekstu i u režiji Nenada Todorovića.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane