Potraga za navodnim grobnicama u Ugljaru

Već dva dana ekipe forenzičara iz Prištine uz asistenciju Kosovske policije na nekoliko lokacija na teritoriji opštine Gračanica istražuju mesta na kojima bi navodno mogla biti pokopana tela Albanaca koji su stradali tokom ratnih dešavanja 1998. i 1999. godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Istražitelji u Ugljaru (Foto rtg.rs)

“Inspektori opštine Gračanice su primetili da se radi o nekim iskopavanjima. Dobili smo informaciju direktno iz kancelarije premijera da UNMIK finansira iskopavanja posmrtnih ostataka. Niko iz opštine Gračanica nije obavešten o ovim iskopavanjima, s tim što smo saznali da je policija KPS-a bila obaveštena i njeno prisustvo tamo je neophodno”, kaže Miloš Aritonović direktor odeljena inspekcije opštine Gračanica.

Meštani Ugljara ovaj postupak tumače kao još jedan u nizu pritisaka na Srbe da napuste ovu sredinu.

“Narod je stvarno uznemiren. Niko nas o ničemu nije obavestio, ne znamo ni šta tačno traže. Nelogična je stvar da se tu nalaze neki leševi kada je taj autoput rađen pre nekoliko godina, da ima nečega već bi se to našlo”, kaže Jovica Mitrović, meštanin Ugljara.

“To je još jedan dodatni vid zastrašivanja i pritiska na Srbe i na meštane Ugljara. Ja sam siguran da tu nema ničega”, kaže Tihomir Simić takođe meštanin Ugljara.

Indikativno je to da o ovim radovima niko nije obavestio ni opštinu Gračanica, ni lokalno stanovništvo u sredinama u kojima se traže takozvane masovne grobnice.

Kako RTV Gračnica nezvanično saznaje, ekipe forenzičara iz Prištine, sutra će istraživati lokacije u rudarskom naselju Kišnica, nedaleko od Gračanice.

Ostale vesti

 • „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane