Đurićevo otvoreno pismo

Podršku predsedniku Srbije Vučiću danas je, u vidu otovrenog pisma upućenog vladiki Teodosiju, dao i Marko Đurić. Ovo pismo je, kao i prethodna koje su uputili predstavnici Srpske liste, prosleđeno i medijima.

Podeli ovaj članak sa:
  • Đurić i vladika Teodosije (Foto Kim arhiva)

Đurić je kazao da su netačne tvrdnje vladike Teodosija da je predsednik Srbije zastrašivao narod na Kosovu.

“Takve reči, duboko sam uveren, nisu ni pravedne ni istinite. Posebno verujem da nije dobro što dolaze sa Vaše strane. Vređate i govorite i o nedostojnosti. Vaše reči pune strasti teške su i nedostojne”, napisao je Đurić vladiki.

U pismu je kritikovao i igumana Visokih Dečana oca Savu, istakavši da je “nedeljama unazad javno širio lažne tvrdnje o dogovorenom monstruoznom nasilnom scenariju, navodno dogovorenom između Beograda i Prištine”.

Iako, kako navodi, brani pravo da vladika iznosi svoje mišljenje, Đurić dodaje da ne misli da je dobro i primereno da se, kako kaže, svakodnevnom političkom kampanjom iz krugova pojedinaca u Eparhiji narušava životno neophodno narodno jedinstvo i sloga i poverenje u državu.

“Neće nam biti bolje niti ćemo biti jači u borbi za sudbinu našeg naroda ako u nju ulazimo unapred obeleženi žigom izdaje, istaknuti na stub srama, izjednačeni direktno sa Judom Iskariotskim i "ohrabreni" Lazarevim kletvama”.

“Kako ćemo ubediti Srbe na Kosovu i Metohiji da ostaju na svojim ognjištima i čuvaju srpstvo i Srbiju ako istovremeno tvrdimo da ta ista Srbija želi da ih protera i pobije? “, pita Đurić, dodajući da bi trebalo da se držimo složno.

Poručuje da “Srbi na Kosovu i Metohiji imaju jednu majku, a to je država Srbija”, koja, kako kaže, plaća i pomaže rad eparhije i svakog sela i opstanak “ svakog našeg doma na Kosovu i Metohiji”.

Na kraju je poručio da će Vučić nastaviti da se bori za Srbiju i Srbe na Kosovu.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane