Bezbednost Srba na KiM u prvom planu

Na Andrićevom vencu održana je hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da su usvojeni zaključci i da je predsednik Aleksandar Vučić nadležnim službama dao pojedinačne zadatke.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost (Foto Kurir)

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatrane su tri tačke, rekao je novinarima Marko Đurić ispred Predsedništva Srbije.

Analizirana je političko-bezbednosna situacija, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i obaveštajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbednosna situacija u našem i širem regionu.

Đurić je rekao da je Savet usvojio zaključke, a da je predsednik Vučić nadležnim službama dao konkretne zadatke zadatke.

"Želim posebno da kažem da smo danas razgovarali o činjenici da se 1930. dan ne sprovodi dogovor o Zajednici srpskih opština i da je velika sramota što moramo da razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine i nesprovođenju garancija koje je međunarodna zajednica dala", rekao je Đurić.

Na sednici Saveta učestvovali su premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, ministarka pravde Nela Kuburović, republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane