Iguman Sava Vučićevu izjavu tumači kao demanti

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić jučerašnje reagovanje predsednika Aleksandra Vučića protumačio je kao negiranje predsednika da će biti podele Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Otac Sava Janjić (Foto nspm)

"Odlično, dakle neće biti podele Kosova i Metohije i o time se ne razgovara sa Prištinom. Jer, valjda svi znamo da nema mirnih teritorijalnih podela u istoriji. Iz Srpske liste nas takođe uveravaju da neće biti podele. Kako da im ne verujemo? Ljudi, spavajte mirnije", glasi tvit igumana Save Janjića.

Vučić je u sredu za TV Pink prokomentarisao prethodni tvit oca Save Janjića u kojem on kaže da je čuo "opasne informacije o dogovorenom incidentu na Kosovu", koji bi bio okidač za reakciju sa obe strane i uvod u podelu na terenu, kao i komentar Saše Jankovića u prilog onome što tvrdi Sava Janjić:

"Doveli ste me u situaciju da odgovaram na nepristojne i neuljudne tračeve, na šuplje priče. Ovde nema ’informacije’. Te šuplje priče izmišljaju naši politički protivnici iz Saveza za slobodnu Srbiju. Ako bog da, nikada se neće tako nešto dogoditi. Zato i vodimo politiku mira i stabilnosti", istakao je on.

Vučić ističe da neće da strada nijedan čovek ni na severu ni na jugu.

"Sve svoje vreme i svu svoju energiju sam posvetio tome", ističe on.

A na izjavu oca Save da se nada da će međunarodna zajednica, a posebno SAD sprečiti neodgovorne pojedince i grupe obe strane, Vučić je rekao:

"Da će nas SAD i EU da povuku za uši zbog tračeva koji su oni izmislili? Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike", rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao i da su napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji stalni, ali i da ih je manje nego u periodu od 2001. do 2008. godine.

Srbija je svojom politikom uspela da "ne dozvoli" da se na Kosovu i Metohiji ponovi martovski pogrom nad Srbima iz 2004. godine.

"Uspeli smo da zaštitimo svetinje, od Dečana do Banjske i Sokolice na severu Kosova", kazao je predsednik Srbije za TV Pink.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane