Đurić: Izjava albanskog ministra huškačka i preteća

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je izjava albanskog ministra o "otvaranju granice između Albanije i Kosova" huškačka i preteća. Podseća da Kosovo i Albanija nemaju granicu. Očekuje i zahteva reakciju međunarodne zajednice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Albanski ministar je nelegalno boraveći na teritoriji Srbije dao jednu neozbiljnu i neodgovornu izjavu koja ne služi ničemu, osim da dodatno pogorša odnose u regionu koji su i onako krhki i nastojanja da se oni normalizuju i da se naprave bolji odnosi između Srba i Albanaca", navodi Marko Đurić komentarišući izjavu Pandelija Majka.

Ističe da od "Velike Albanije" nema ništa.

"Enver Hodža je mrtav, od ’Velike Albanije’ nema ništa i neće biti ništa, a Kosovo i Albanija inače nemaju granicu, nego granicu imaju Srbija i Albanija i to u dužini od 111 kilometara. To je jedina granica koja postoji, i koja može postojati", ističe Đurić.

Dodaje da nikoga u međunarodnoj zajednici nije briga za huškačke i preteće izjave.

"Po Rezoluciji 1244 mi smo ti koji imamo pravo da koristimo granične prelaze – Ćafa Prušit i Vrbnica, i po Rezoluciji 1244 imali bismo pravo da tamo imamo i naše osoblje, ali za to izgleda nikoga više nije briga, kao što izgleda nikoga više nije briga u međunarodnoj zajednici za ovakve huškačke i preteće izjave", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje i da ovo pocrtava i to koliko su "neozbiljna i neodgovorna nastojanja nekih kod nas koji zagovaraju tezu da ne treba ništa da se rešava i koji govore da sve treba da ostane po starom".

"Ne znam šta misle, da treba da sačekamo da Albanci ispune jednog dana neku od svojih pretnji", upitao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Albanski ministar: Granica između Kosova i Albanije se ukida 1. januara

Pandeli Majko, ministar dijaspore Albanije, tvrdi da od januara više neće biti granice između Albanije i Kosova, prenosi kosovski portal "lajmi.net".

Albanski ministar je o granici sa Kosovom govorio na događaju povodom Dana dijaspore, održanom u Srbici.

Tom događaju su prisustvovali i čelnici prištinskih institucija, između ostalih Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Majko je, inače, bivši premijer i ministar odbrane Albanije i član najužeg rukovodstva vladajuće Socijalističke partije Albanije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane