Upravljački tim za ZSO: Tekst Statuta do 4. avgusta

Članovi Upravljačkog tima za formiranje ZSO informisali su šefa misije Oebsa Jana Bratua da je rad na tekstu Statuta u završnoj fazi i da će Nacrt Statuta ZSO biti okončan u roku koji je dala Evropska unija, odnosno do 4. avgusta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Članovi Upravljačkog tima sa Bratuom (Foto UTZSO)

"Upravljački tim spreman je da u svakom trenutku nakon 4. avgusta, na zahtev Brisela, tekst predstavi odborima za implementaciju i učesnicima dijaloga na visokom nivou, kako je predviđeno ranijim dogovorima Beograda i Prištine", saopšteno je danas.

Predstavnicima Oebsa predočeno da se Upravljački tim u radu striktno pridržavao odredbi Prvog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, Plana implementacije Prvog sporazuma o normalizaciji odnosa, Delokruga rada Upravljačkog tima, Opštih principa o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, navedeno je u saopštenju.

Ostale vesti

 • "Sajam knjiga u gostima" u Gračanici i Pasjanu

  Izdavačka kuća "Službeni glasnik" iz Beograda, Međunarodni beogradski sajam knjiga i Dom kulture Gračanica organizuju program "Sajam knjiga u gostima" 25. i 26. oktobra u Gračanici i Pasjanu. U sklopu programa će biti predstavljen portret jednog od najpoznatijih ruskih pisaca mlađe generacije Sergeja Šargunova.

 • Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Zameniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušanu Кozarevu danas nije bilo dozvoljeno da uđe na Kosovo preko administrativnog prelaza Jarinje, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Hašim Tači otputovao u Japan

  Hašim Tači otputovao u Japan

  Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane