Dačić: Priznanje Kosova nije završen proces

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Burundija Alanom Emeom Njamitveom i rekao da Srbija duguje veliku zahvalnost toj državi koja je, povlačenjem priznanja nezavisnosti Kosova, pokazala da taj proces nije završen.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić i Alan Eme Njamitve (Foto Tanjug)

Dačić je naveo da je verbalna nota Burundija o povlačenju priznanja Kosova "ozbiljan politički tekst", te da je ta država dubinski analizirala situaciju i za svoju odluku dala "izvanredno pravno obrazloženje".

On je podvukao da je potrebno nastaviti saradnju između dve zemlje i dodao da su inicirani sporazumi o ukidanju viza, ekonomskoj saradnji, saradnji u oblasti bezbednosti, odbrane i obrazovanja.

Upitan zašto je do povlačenja priznanja nezavisnosti došlo baš 17. februara ove godine, šef diplomatije Burundija je rekao da je ta država svoju odluku o priznanju nezavisnosti Kosova preispitala kako bi bila sigurna da je u skladu sa principima spoljne politike, kao i da je pored Kosova, Burundi osporio i nezavisnost Zapadne Sahare.

Ministar Dačić je rekao da je odluka Burundija motivisana i aktivnošću Srbije, koja razgovara sa svim zemljama koje su priznale Kosovo, osim sa onima koje su "težak slučaj".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane