Vesti
Religija

Sutra je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru

Vernici koji vreme raćunaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Vaskrs.
Sutra je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru
Ilustracija (Foto bcnovosti)

Petrović: Da ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune vaše domove

Slobodan Petrović je u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično svim vernicima koji praznik Hristovog vaskrsenja slave po gregorijanskom kalendaru čestitao Vaskrs i poželeo im da "u ovim uzvišenim danima ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune sve domove i da ga provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.
 
"Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik bude dodatni podsticaj da se svi zajedno zauzmemo za stvaranje pravednije zajednice u kojoj će svaki čovek i svi građani imati jednake šanse i jednaka prava". 

Hodžoć: Prolsavite praznik u duhovnim i sveopštem miru

Šefica Opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić uputila je čestitku svim vernicima koji u nedelju slave praznik Hristovog vaskrsenja.

“Svim građanima koji po Gregorijanskom kalendaru slave Uskrs, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim da ovaj hrišćanski praznik proslavite u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji, među rodbinom, prijateljima i komšijama“ navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.Ostale vesti

U Sigi i Brestoviku proslavljen Spasovdan
Povratnici u selima Brestovik i Siga kod Peći, ove godine skromno ali u skladu sa tradicijom obeležili su Spasovdan, seosku slavu, javlja Radio Goraždevac.
  • 28.05.2020
Kamenica: Neistinite informacije o pravoslavnim svetinjama
Posle emisije TV Кlan Кosova, u kojoj su manastir Ubožac u selu Močare i crkva Vavedenje Presvete Bogorodice u selu Vaganeš u blizini Кamenice, predstavljeni kao albanski verski objekti, potpredsednik Opštine Кamenica Bojan Stamenković, uputio je pismo Nezavisnoj komisiji za medije u Prištini, u kome traži da ova organizacija reaguje na, kako je rekao “neistinite informacije”, koje ne doprinose međunacionalnoj i međuverskoj saradnji.
  • 28.05.2020
Livađe: Obeležana hramovna slava
Liturgijom u crkvi Svetog Grigorija u Livađu obeležen je Spasovdan, slava crkve. Crkveni sabor okupio je i ove godine veliki broj meštana Livađa, ali i okolnih sela.
  • 28.05.2020
Danas je Spasovdan
Spasovdan, Vaznesenje Gospodnje ili “Dan spasa” je jedan je od deset praznika posvećenih Hristu.
  • 28.05.2020
Slava bogoslovije i kraj školske godine obeleženi u Prizrenu
Slava bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Prizrenu proslavljena je ove godine skromno, bez prisustva đaka, koji spomen svojih zaštitnika proslavljaju u domaćim crkvama. Ujedno je obeležen i kraj petogodišnjeg školovanja za maturante Prizrenske bogoslovije.
  • 24.05.2020
Danas je Ramazanski Bajram
Muslimani širom sveta danas slave Ramazanski Bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. Ove godine zbog epidemije koronavirusa i zabrane okupljanja džamije na Kosovu su prazne. Takođe, Nacionalni institut za javno zdravlje je apelovao na građane da se uzdrže od tradicionalnih poseta.
  • 24.05.2020