Sutra je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru

Vernici koji vreme raćunaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Vaskrs.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto bcnovosti)

Petrović: Da ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune vaše domove

Slobodan Petrović je u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično svim vernicima koji praznik Hristovog vaskrsenja slave po gregorijanskom kalendaru čestitao Vaskrs i poželeo im da "u ovim uzvišenim danima ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune sve domove i da ga provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.
 
"Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik bude dodatni podsticaj da se svi zajedno zauzmemo za stvaranje pravednije zajednice u kojoj će svaki čovek i svi građani imati jednake šanse i jednaka prava". 

Hodžoć: Prolsavite praznik u duhovnim i sveopštem miru

Šefica Opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić uputila je čestitku svim vernicima koji u nedelju slave praznik Hristovog vaskrsenja.

“Svim građanima koji po Gregorijanskom kalendaru slave Uskrs, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim da ovaj hrišćanski praznik proslavite u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji, među rodbinom, prijateljima i komšijama“ navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.

Ostale vesti

 • Gračanica: Obeležen praznik Mala Gospojina

  Gračanica: Obeležen praznik Mala Gospojina

  Povodom praznika Male Gospojine, u manastiru Gračanica služena je Sveta liturgija. Liturgiju je služio arhimandrit Ilarion, iguman manastira Draganac u sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i sestrinstva manastira Gračanica. Mala Gospojina je jedan od najvećih pravoslavnih i hrišćanskih praznika, a opština Gračanica ovaj praznik proslavlja i kao Dan opštine.

 • Obeležena slava gradske crkve u Peći

  Obeležena slava gradske crkve u Peći

  Na liturgiji , povodom obeležavanja slave Usekovanja glave sv.Jovana preteče u Peći, sabralo se više od sto vernika, raseljenih Pećanaca ali i Srba izokolnih sela koji su i ovu priliku iskoristili da se okupe oko svog parohijskog hrama, poznatog i kao Mitropolija pećka.

 • „Ne smemo se odreći svojih svetinja, istorije i zemlje“

  „Ne smemo se odreći svojih svetinja, istorije i zemlje“

  "KiM i Raška su temelj bića ovog naroda, ma gde se on nalazio. I ako zaboravimo ovaj temelj, onda sami sebe zaboravljamo. Ako se odreknemo KiM i raške zemlje, onda se odričemo sebe i svega onoga svetoga što je ovaj narod rodio kroz vekove, a nadam se da toga neće biti", rekao je u jutrošnjoj besedi mitropolit crnogorski Amfilohije ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu.

 • "Da nikad ne zaboravimo kosovski zavet, ne odreknemo se najsvetijeg"

  "Tokom istorije bilo je uspona i padova i naše države. Bilo je slobode i ropstva naše crkve, našeg naroda ali smo uvek uspravno gledali i koračali vođeni Sv. Savom i Sv. Nemanjom, rodonačelnicima srpskog roda. I pre svetog Save, ovaj hram najbolje svedoči,“ kazao je sinoć vladika Teodosije u besedi na obeležavanju milenijuma od prvog pisanog traga o postojanju današnje Eparhije raško-prizrenske, i 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane