"Tači još 23. marta isplanirao hapšenje Đurića"

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli rekao je da je Hašim Tači još u petak, 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hapšenje Marka Đurića (Foto Blic)

Prema pisanju portala Arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Madžuniju da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Đurić.

Tači je inače 23. marta bio na trilateralnoim sastanku u Briselu, sa Federikom Mogerrini i predsednikom Srbije, a tom sastanku prisustvovao je i Đurić.

Đurić je inače istog dana prvi put poslao i obaveštenje Prištini da u ponedeljak 26. namerava da učestvuje na sastanku u okviru unutrašnjeg dijaloga u Kosovskoj Mitrovici.

Posle toga iz Kancelarije su išla još dva dopisa sa tim u vezi.

Iz Prištine se sve vreme instistira na tome da je Đurić hapšen jer nije poštovao negativan stav prema njegovoj poseti.

Prema Pacoliju, hapšenje je, međutim, isplanirano još u "startu", 23. marta.

On je, inače, ocenio da je Tači tim potezom protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Štaviše, sumnja se da je predsednik Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane