Haradinaj dobio britansku vizu

Iako se spekulisalo da će kosovski premijer posle američke biti odbijen i za britansku vizu, Ramuš Haradinaj dobio je dokument za boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Haradinaj je dobijanje britanske vize potvrdio nakon sastanka vlade, prenela je televizija Klan Kosova. "Da, dobio sam", rekao je haradinaj kratko novinarima.

Kako se očekuje, Haradinaj bi naredne nedelje trebalo da prisustvuje sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

Ambasada SAD u Prištini je nedavno odbila zahtev Haradinaja za vizu, a spekulisalo se i da će biti odbijen za britansku, što su kosovski mediji protumačili početkom izolacije predstavnika vlasti u Prištini, nakon što su podržali poslaničku inicijativu za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine koje je tokom rata počinila OVK.

Međutim, Haradinaj je upravo sinoć za emisiju Dojče velea "Zona konflikta" prvi put rekao da Specijalni sud za zločine OVK neće biti ukinut.

"Sud postoji, kreiran je ustavnim amandmanom i ne dovodi se u pitanje. Kosovo je u prošlosti ispunjavalo svoje obaveze u pogledu međunarodnog i nacionalnog prava. Nema sumnje da će Kosovo ostati privrženo tim obavezama. Inicijativa koja postoji u parlamentu nije odluka. To je inicijativa poslanika", rekao je Haradinaj.

Haradnaj je ranije rekao da će poštovati svaku odluku koju u vezi sa tom inicijativom donese kosovski parlament.

Kosovski parlament je, pak, nedavno odlučio da inicijativu 43 poslanika prosledi vladi na mišljenje, pre nego što se o njoj bude izjašnjavao parlament.

A onda je usledila i najnovija izjava premijera da Specijalni sud neće biti ukinut, a odmah sutradan i njegova potvrda da je dobio vizu za Veliku Britaniju.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane