Haradinaj dobio britansku vizu

Iako se spekulisalo da će kosovski premijer posle američke biti odbijen i za britansku vizu, Ramuš Haradinaj dobio je dokument za boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Haradinaj je dobijanje britanske vize potvrdio nakon sastanka vlade, prenela je televizija Klan Kosova. "Da, dobio sam", rekao je haradinaj kratko novinarima.

Kako se očekuje, Haradinaj bi naredne nedelje trebalo da prisustvuje sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

Ambasada SAD u Prištini je nedavno odbila zahtev Haradinaja za vizu, a spekulisalo se i da će biti odbijen za britansku, što su kosovski mediji protumačili početkom izolacije predstavnika vlasti u Prištini, nakon što su podržali poslaničku inicijativu za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine koje je tokom rata počinila OVK.

Međutim, Haradinaj je upravo sinoć za emisiju Dojče velea "Zona konflikta" prvi put rekao da Specijalni sud za zločine OVK neće biti ukinut.

"Sud postoji, kreiran je ustavnim amandmanom i ne dovodi se u pitanje. Kosovo je u prošlosti ispunjavalo svoje obaveze u pogledu međunarodnog i nacionalnog prava. Nema sumnje da će Kosovo ostati privrženo tim obavezama. Inicijativa koja postoji u parlamentu nije odluka. To je inicijativa poslanika", rekao je Haradinaj.

Haradnaj je ranije rekao da će poštovati svaku odluku koju u vezi sa tom inicijativom donese kosovski parlament.

Kosovski parlament je, pak, nedavno odlučio da inicijativu 43 poslanika prosledi vladi na mišljenje, pre nego što se o njoj bude izjašnjavao parlament.

A onda je usledila i najnovija izjava premijera da Specijalni sud neće biti ukinut, a odmah sutradan i njegova potvrda da je dobio vizu za Veliku Britaniju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane