"Odavanje pošte pripadniku OVK politička podvala"

U znak protesta, jer su zbog isključenog prevoda ostali u sali u trenutku kada je u parlamentu odavana pošta haškom optuženiku Haradinu Bali, poslanici Srpske liste su napustili sednicu kosovskog parlamenta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Poslanici Srpske liste (Foto RTS)

Srpska lista u saopštenju ističe da su njeni poslanici bili žrtve neviđene političke podvale, kada je odavana počast preminulom teroristi i ratnom zločincu.

"Neshvatljivo je da u Evropi danas jedna institucija koja se očigledno lažno predstavlja kao demokratska odaje počast ratnom zločincu i teroristi, kao što je sramno i izvrgavati demokratiju ruglu i poslanike jedne poslaničke grupe na prevaru zadržati u sali uskraćivanjem prevoda", objašnjava Srpska lista.

"Poslanici Srpske liste naravno nikada neće odavati poštu ubicama srpskih očeva, majki i dece, a da smo danas bili informisani o nameri skupštinskog rukovodstva, veoma bismo eksplicitno i gromoglasno izrazili svoj protest i sprečili ovakav javni šamar srpskom narodu i ponovno ubijanje srpskih žrtava", dodaje se u saopštenju.

Srpska lista prenosi da su njeni poslanici, pošto su shvatili šta se dogodilo, demonstrativno napustili sadnicu parlamenta, a to su učinili i novinari srpskih redakcija, kojima takođe nije bilo omogućeno da na svom jeziku prate dešavanja u sali.

"Jasno nam je da ovde nije reč o pukoj diskriminaciji uskraćivanjem ustavno garantovane ravnopravnosti srpskog jezika, iako je i ona evidentna na svakom koraku, već da smo bili svedoci jedne primitivne političke diverzije koja je za cilj imala vređanje srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika", ocenjuje Srpska lista.

Srpska lista ističe da se neće vraćati na sednicu parlamenta dok se ne reši pitanje načina rada i odnosa prema izabranim predstavnicima Srba, ne samo zbog uskraćenog prevoda, već zbog odnosa prema našem narodu i njegovim žrtvama.

"Podsećamo da naša konstruktivnost nije bezuslovna i da naše učešće u političkom životu ima smisla samo ukoliko postoji opšta volja da se na Kosovu i Metohiji grade demokratske institucije, umesto što se izvrgavaju ruglu i unižavaju", podvlači se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane