Svečano i radosno oko Badnjaka

Nekoliko stotina vernika, većinom mladih, prisustvovalo osevećenju Badnjaka u Manastiru Gračanica.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dvorište Manastira Gračanica puno vernika

Obred osvećenja obavili si svestenici parohije gračaničke Savo Šmigic, Darko Marinković i Sveta Trajković sa sestrinstvom Manastira Gračanica.

Kosovska policija pojačala je prisustvo i obezbeđenje objekata Srpske pravoslavne crkve, na ulazu u Manastir Gračanicu bilo je nekoliko uniformisanih policajaca, a u blizini se nalazilo i jedno terensko vozilo italijanskih karabinjera.

Loženje Badnjaka proteklo je bez incidenata, na glavnoj ulici je bilo velike gužve u saobraćaju jer se u blizini manastira pokvario jedan šleper natovaren građevinskim materijalom.

Ostale vesti

 • Veliki broj vernika u Zočištu povodom hramovne slave

  Veliki broj vernika u Zočištu povodom hramovne slave

  Veliki broj vernika sa Кosova i Metohije, centralne Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Severne Makedonije, među kojima su bili i raseljeni Srbi iz Zočišta, prisustvovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom hramovne slave, u obnovljenom manastiru Svetih Vrača Кozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca.

 • Bogosluženjem na temeljima drevne crkve u Hoči obeležen Petrovdan

  Bogosluženjem na temeljima drevne crkve u Hoči obeležen Petrovdan

  Svetom liturgijom, koju je u prisustvu vernka iz Velike Hoče i Orahovca, služio protojerej stavrofor Milenko Dragićević, rezanjem slavskog kolača i pričešćem vernika posle tronedeljnog posta, na temeljima stare crkve Svetog Petra u Velikoj Hoči, obeležen je Petrovdan, praznik Svetih apostola Petra i Pavla.

 • Danas je Petrovdan

  Danas je Petrovdan

  Srpska pravoslavna crkva slavi Petrovdan, praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. S obzirom na to da je ove godine praznik pao u petak, Petrovdanski post započeo 24. juna traje još danas.

 • "Visoki Dečani su simbol srpskog postojanja"

  Visoki Dečani su pre svega jedan simbol srpskog postojanja, pravoslavlja i jedne tradicije koja ovde živi vekovima, zahvaljujući pre svega Svetom Кralju Stefanu Dečanskom kao utemeljitelju i njegovim moštima koje živo napajaju sve one koji ovde dolaze, rekao je u intervjuu za crkveni radio „Istočnik“ eparhije valjevske, iguman manastira arhimandrit Sava Janjić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane