Badnji dan po gregorijanskom kalendaru

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, danas proslavljaju Badnji dan, uoči Božića.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto vesti.rs)

Haradinaj: Praznik provedite u molitvi i krugu porodice

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sveštenstvu i građanima, koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, čestitao je predstojeći praznik.

Kosovski premijer je svima koji slave Badnji dan poželeo da praznik proslave u molitvi i krugu porodice.

Poželeo im je i mir, ljubav i bogatstvo.

Jevtić: Simbolika Hristovog rođenja vraća veru u bolju budućnost

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Božić svim vernicima rimokatoličke veroispovesti.

Jevtić je svima koji slave poželeo da praznik provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

"Večna simbolika Hristovog rođenja vraća nam veru u bolju budućnost i predstavlja putokaz međusobnom uvažavanju, poštovanju i razumevanju. Božić podseća na važnost negovanja temeljnih ljudskih vrednosti - zalaganje za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Istrajmo u uverenju da su zajedništvo, tolerancija i čovekoljublje put koji treba slediti kako bi gradili lepšu budućnost za sve građane.

Popović: Praznične dane provedite u miru

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Božić svim vernicima katoličke veroispovesti.

"Povodom najradosnijeg praznika Božića vernicima katoličke veroipovesti u ime opštine Gračanica i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke uz želju da nastupajuće praznične dane proslave u miru, zdravlju i svakom dobru u krugu porodice“, ističe se u čestitki predsednika Popovića.

"Kosovo je karakteristično po multietničosti i zato verujem da će predstojeći praznični dani doprineti većem stepenu međusobnog razumevanja i tolerancije, što je neophodno da se razvijamo kao zdravo društvo u kojem možemo očekivati bolje dane za sve građane, piše u čestitki predsednika opštine Gračanica Srđana
Popovića.

Adrijana Hodžić čestitala Božić

Šefica Opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitla je Božić sveštenstvu i svim građanima koji ovaj praznika slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Svim vernicima koji slave najradosniji među hrišćanskim praznicima po Gregorijanskom kalendaru upućujem najsrdačnije čestitke, u veri da će Božić doneti mir i blagostanje i da će ga provesti okruženi svojim najmilijima u dobrom zdravlju i sreći", poručila je Hodžić.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane