’’Revizor’’ stiže u Štrpce

U Domu kulture u Štrpcu u sredu, 04. oktobra, od 20.00 časova Narodno pozorište u Prištini izvešće predstavu "Revizor" Nikolaja Gogolja, nastavljajući sa redovnim izvođenjem svog repertoara širom Kosova i Metohije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj iz predstave
 • Milan Vasić u predstavi "Revizor" (Foto Milan Kabašić)
 • "Revizor" u Zvečanu (Foto Milan Kabašić)

Nakon otvaranja jesenjeg dela pozorišne sezone izvođenjem komada Konala Morisona "Ministarstvo izbavljenja" sredinom prošlog meseca u Gračanici i novog susreta sa gledaocima na severu Kosova zbog "Revizora" koji je odigran u prepunoj sali Doma kulture u Zvečanu, ansambl NPP-a će ove srede gostovati u Štrpcu.  

Predstavu "Revizor" je prema motivima klasičnog dela ruskog realizma režirao Maurisi Fare, švajcarski reditelj rodom iz Katalonije koji radi kao art direktor Monbižu teatra u Berlinu.

"Deluje mi da je publika veoma dobro prihvatila i razumela predstavu, što mi govori da je univerzalna tema korupcije koja podjednako opterećuje ove prostore kao i samu EU, a koju je maestralno obradio Gogolj, podjednako bliska ljudima i pre jednog veka kao i sada, ovde, kao i bilo gde", rekao je nedavno u Zvečanu za RTV Kim reditelj Maurisi Fare.

"Revizor" Narodnog pozorišta u Prištini je nagrađen specijalnom nagradom kritike na Festivalu "Joakim Vujić" održanom u Gračanici 2016. godine, a član ovog ansambla Milan Vasić dobio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovoj predstavi.

U "Revizoru", pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta Priština, Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Jasmine Stoiljković i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Igor Filipović i Bojan Veljović. Scenograf je Goran Stojčetović, a kostimograf Sara Bradić.

Nakon Štrpca, NPP gostovaće u Leposaviću, gde će izvesti kultnu predstavu "Govorna mana" po tekstu i u režiji Gorana Markovića. Glavnu ulogu u tom komadu igra Tihomir Stanić.

Repertoar Narodnog pozorišta iz Prištine za okobar možete preuzeti ovde.

Ostale vesti

 • Književni okršaj za hrabre pesnike

  Književni okršaj za hrabre pesnike

  Galerija „Akvarijus“ u severnom delu Kosovske  Mitrovice poznato je mesto na kome se okupljaju umetnici. Oni koji umetnost prate večeras će moći da uživaju u književnom okršaju.

 • Ulična poezija

  Ulična poezija

  Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima  delili prigodne poklone.

 • Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Povodom Svetskog dana pozorišta za decu u Domu kulture u Gračanici će danas biti prikazan dokumentarni film “Isoland” autorke Nikoline Spasić. Projekciju filma će pratiti tribina „Glumac u Pozorištu za decu“.

 • Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Sirinićka župa je, uz Sredačku župu, Goru, Opolje i Prizrenski Podgor, jedna od župa u okolini Prizrena. Nalazi se u kotlini gornjeg toka reke Lepenac, severoistočno od Šar planine. Specifična je po mnogo čemu, između ostalog, i po govoru.

 • ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  Ansambl NPP-a uz podršku kolega iz Niša otpočeo je sa radom na predstavi "Ivkova slava" koja će premijerno biti izvedena u Gračanici 08. maja. Reditelj Bojan Stojčetović najavljuje scensko izmeštanje čuvenog komada Stevana Sremca na Kosovo i Metohiju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane