Zvaničnici čestitali Vaskrs

Povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa srpski politički predstavnici u kosovskim institucijama uputili su čestitke vernicima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto mojkontakt.org)

Kostić: Vaskrs će biti izvor nade za bolju budućnost

Uz tradiocionalni pozdrav „Hristos Voskrese“, najradosniji hrišćanski praznik čestitao je i predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.

„Poštovani sugrađani, u svoje ime i ime opštine Gračanica čestitam vam najveći hršćanski praznik Vaskrs, sa željom da praznične dane provedete u blagostanju i veselju u krugu svojih najmilijih, ali i u ljubavi, toleranciji, međusobnom uvažavanju i razumevanju među ljudima. Uveren sam da će Vaskrs, kao simbol pobede života, biti putokaz i izvor nade za bolju budućnost svih nas“.

B. Stojanović: U duhu praznika verujmo u mir, slogu i međusobno uvažavanje

Zamenik premijera Branimir Stojanović čestitao je vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve, pedstojeći praznik tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!

„Vaskrs je praznik Hristovog vaskrsenja, praznik pobede života nad smrću, praznik koji bi u nama trebao da podstakne najveće hrišćanske vrednosti: ljubav, praštanje i razumevanje. Stoga u duhu najradosnijeg praznika verujmo u mir, slogu i međusobno uvažavanje. Uz praštanje suočimo se sa iskušenjima koja nam predstoje“.

Stojanović je svim hrišćanskim vernicima poželeo da najradosniji praznik provedu u miru, dobrom zdravlju i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima.

Dalibor Jevtić čestitao Uskrs

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je čestitku svim hrišćanskim vernicima povodom nastupajućeg najradosnijeg praznika.

„Neka radost Vaskrsa ispuni vaša srca i domove i udahne optimizam, nadu i snagu za preko potrebno stvaranje lepše i prosperitetnije budućnosti. Vaskrs je nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja i širenja plemenitosti . Poručujem sugrađanima da razmišljamo o zajedništvu i miru, i svim ostalim vrednostima na kojima želimo graditi sebe i društvo oko nas. Praznični dani su prilika da pokažemo svoju snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, nepokolebljivost dobrog, ispravnog i humanog“, navodi se u čestitci.

Simić: Vasks dočekujemo uz izazove i teškoće

Najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, srpski narod dočekuje suočen sa velikim iskušenjima i teškoćama, smatra predsednik Srpske liste Slavko Simić.

„Našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji čuva najstarije i najveće srpske svetinje, danas je pre svega potrebna bratska ljubav, jedinstvo i podrška celog srpskog naroda, zato sam uveren da ćemo i uz podršku srpske pravoslavne crkve i naše vere, istrajati na putu borbe za parvo i pravdu, i pobediti sve probleme koji nam izgledaju nerešivi“, navodi Simić.

Simić je čestitke uputio hrišćanskim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru, poželevši da ovaj najradosniji praznik, svi zajedno dočekamo i obeležimo jedinstveno u miru, radosti i toplini iskrene vere, sa svojim porodicama.

Čestitku je u ime Srpske liste ali i Pokreta socijalista uputio i Aleksandar Jablanović.
„Svim hrišćanskim vernicima koji u nedelju slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs, želimo da dane praznika provedu sa svojim bližnjima u miru, zdravlju i ljubavi“, naveo je Jablanović.


Petrović: Praznik provedite u božjem miru i dobrom zdravlju

Najradonskiji hrišćanski praznik episkopu raško-prizrenskom Teodosiju i svim vernicima čestita i predsednik Samostalne liberalne stranke i potrpredsednik u Skupštini Kosova Slobodan Petović.

“Svim vernicima koji slave vaskrsenje Hristovo, čestitam Vaskrs. Želim da praznik provedete u božjem miru i dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Neka vam praznični dani ispune domove radošću i blagostanjem. Hristos Voskrese!“

Rašić: Poštujući tradicije i vrednosti čuvamo naše identitete

Predsednik Progresivno demokratske stranke i poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić čestitao je poglavaru Srpske pravoslavne crkve partijarhu Irineju, episkopu Raško – prizrenske eparhije Teodosiju, sveštenstvu, vernicima i svim građanima Vaskrs.

“Želim da praznične dane provedemo u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji među vernicima, prijateljima i komšijama. Poštujući tradicije i vrednosti čuvamo naše identitete, i verujući u sebe možemo napraviti još kvalitetnije društvo“, navodi se u uskršnjoj čestitki Rašića.

Tomić: Vaskrs je praznik koji nas opominje da ne odustajemo

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić čestitao je svim hrišćanskim vernicima najradosniji praznik Vaskrs, uz želju da ga proslave u zdravlju, miru, radosti i blagostanju.

„Radosni praznik Hristovog vaskrsenja je praznik koji nas opominje da ne odustajemo, već da verujemo u bolje sutra. Praznik mira, ljubavi i obnovljene nade, neka nas osnaži i da nam snagu da složno i posvećeno radimo za dobrobit svih ljudi, bez obzira na međusobne različitosti“.
Uz tradiocionalni pozdrav: Hristos voskrse – Vaistinu voskrse, Tomić je svima koji slave poželeo da praznik provedu u dobrom zdravlju okruženi porodicom i prijateljima.

Hodžić: Praznik proslavite u krugu najdražih

Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitala je Uskrs svim građanima.

“U ime opštinske administracije Severna Mitrovica i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u krugu svojih najdražih, u radosti, blagostanju i veselju - navela je Hodžić u čestitki.

 

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane