" />

Manastir Dečani skinut pa vraćen na Gugl mapu

Umesto manastira Visoki Dečani sinoć se na Gugl mapi pojavila oznaka hotela "Kalaja e Decanit". Od jutros manastir ponovo na mapi.

Podeli ovaj članak sa:

Na mestu ove hrišćanske svetinje i UNESKO spomenika na Gugl mapama je privremeno bio prijavljen ugostiteljski objekat "Kalaja e Decanit", koji je obeležen sa telefonskim brojem koji ne pripada manastiru. U svom oglašavanju putem društvenih mreža iz ovog manastira navode da je problem sa oznakom hotela više puta prijavljivan, ali Gugl mape nisu ispravljale grešku.

Usledile su reakcije korisnika mapa nakon poziva preko Fejsbuka, i problem je jutros otklonjen.

Ipak, na jednom od manastirskih pomoćnih objekata u ekonomskom dvorištu ostala je oznaka "Kalaja e Decanit".

Zajedno sa oznakom za manastir privremeno su nestale, pa vraćene i brojne fotografije koje su bile vezane za ovu lokaciju. U aprilu ove godine pomenute fotografije manastira imale su rekordnu posetu.

Ostale vesti

  • Obeležena slava u Lipljanu

    Obeležena slava u Lipljanu

    U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

  • ’’Naše je ono što damo drugima’’

    ’’Naše je ono što damo drugima’’

    „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane