" />

Pomoć iz Pariza za decu iz Metohije

Parohija Svetog Save u Parizu i humanitarna organizacija "Kolo srpskih sestara", takođe iz ovog grada, poslali su novčanu pomoć deci koja žive u Metohiji, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Podeli ovaj članak sa:
 • (Foto Eparhija raškoprizrenska)

Ovakva vrsta pomoći već 15 godina stiže iz Pariza. Kako navode iz Eparhije raško-prizrenske,  novac će, preko parohijskih sveštenika, biti podeljen deci u selima Brestovik i Belo Polje, u opštini Peć, zatim Vidanje, Klinavac, Biča i Grabac, u opštini Klina.

Takođe, biće dodeljen deci u selima Crkolez, Osojane, Tučep, Šaljinovica, Suvi Lukavac, Žač, Opraške, Srbobran, Dugonjev i Koš, u opštini Istok, kao i deci u Suvom Grlu i Banjama, u Srbici.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane