U Pećkoj Patrijaršiji počeo Sabor SPC

Majski Sabor Srpske pravoslavne crkve počeo je danas u Pećkoj Patrijaršiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sveštenstvo SPC u Patrijaršiji (Foto Kossev)

Srpski patrijarh Irinej i arhijereji SPC stigli u sedište Patrijaršije juče, a tamo ih je dočekalo sestrinstvo ovog manastira i sveštenstvo Eparhije raškoprizrenske.

Redovno zasedanje Svetog Sabora počelo je danas liturgijom u hramu Svetih Apostola, koju je služio Patrijarh, uz sasluženje episkopa SPC-a.

Patrijarh i arhijereji učestvovaće i sutra na liturgiji u sabornom hramu Svetog Georgija u Prizrenu, a zatim i u činu osvećenja obnovljenih zgrada Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Prizrenu. 

Gosti na ovoj svečanosti biće I predstavnici Vlade Republike Srbije, Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM i Nikola Selaković, minister pravde.

Sabor će se, zatim, nastaviti u ponedeljak, 16. maja u Beogradu.

Ostale vesti

 • Manastir Devič proslavio ktitorsku slavu

  Manastir Devič proslavio ktitorsku slavu

  Obeležavanje ktitorske slave u manastiru Devič započelo je arhijerejskom liturgijom koju je služio Episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje sveštenstva i monaštva, javlja Radio Mitrovica Sever.

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane