Vođa tetorista u Kumanovu Haradinajev čuvar?

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kumanovo (Foto Mondo)

Kako prenosi makedonski portal Plusinfo, Dene Šehu i Beg Rizaj su bili članovi obezbeđenja predsednika makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Iako za sada nema zvaničnih potvrda, spekuliše se da je Šehu bio član OVK i da je učestvovao u sukobima na Kosovu i Metohiji 1999. godine i u Makedoniji dve godine kasnije, posle čega je bio telohranitelj Ahmetija.

Rizaj je takođe bio pripadnik OVK, u zoni kojom je komandovao Ramuš Haradinaj, a posle završetka rata postao je član njegovog obezbeđenja.

Plusinfo navodi, pozivajući se na albanske medije, da je jedan od uhapšenih, Sami Ukšini, bio pripadnik OVK, OVPMB i OVK u Makedoniji, što je i slučaj sa Muhametom Krasnićijem.

Ostale vesti

 • Kada ističe mandat Specijalnom sudu u Hagu?

  Kada ističe mandat Specijalnom sudu u Hagu?

  Petogodišnji mandat Specijalnog suda za zločine na Kosovu, prema ustavnom amandmanu iz 2015. ističe sledeće godine, dok u Zakonu o ratifikaciji međunarodnog sporazuma Kosova i EU stoji da će mandat suda biti okončan onda kada Savet EU to odluči, piše RSE.

 • Mađarska izručuje Manitaševića Kosovu

  Mađarska izručuje Manitaševića Kosovu

  Mađarske vlasti odlučile su juče da Srbina, Ljubišu Manitaševića, rodom iz Velike Hoče, izruče Kosovu. Ministar pravosuđa Mađarske ima rok od šest meseci, koji počinje 25. novembra, da potpiše odluku o izručenju, izjavio je za Danas Nenad Manitašević, pozivajući se na informacije iz Konzulata Srbije u Budimpešti i advokata koji zastupa njegovog brata, Ljubišu Manitaševića.

 • "Iza naslova" - film o (ne)bezbednosti novinara na Kosovu

  U Prištini je premijerno prikazan dokumentarni film u produkciji Insajdera iz Beograda o bezbednosti novinara na Kosovu i sistemu nekažnjivosti u kojem novinari rade. Šef OEBS-a na Kosovu Jan Bratu rekao je da trend napada na novinare opada, ali da je nekažnjivost tih napada i dalje najveći problem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane