Jevtić: Da pratimo standarde i vrednosti EU

“Dan kada je proglašena Šumanova deklaracija i kojim je prvi put Evropa ujedinjena, treba da nam bude zvezda vodilja u daljoj politici koju vodimo”, kazao je minister Dalibor Jevtić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić rekao je povodom Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom da građani Evropske unije sa ponosom obeležavaju 9. maj.

“Posebna mi je čast da Vam čestitam Dan Evrope, dan koji je simbol solidarnosti, demokratije i stabilnosti evropskih naroda i država. Dan kada je Evropa krenula putem ujedinjenja i pomirenja”, kazao je Jevtić.

On je istakao da Dan kada je proglašena Šumanova deklaracija i kojim je prvi put Evropa ujedinjena, “treba da nam bude zvezda vodilja u daljoj politici koju vodimo, jer svi mi težimo ka boljem životu i boljoj budućnosti”.

Jevtić je dodao da je Evropska unija temelj jednakosti i demokratije i da su to vrednosti ka kojima moramo da stremimo.

“Povratak svih raseljenih na svoja ognjišta i uvažavanje prava nevećinskih naroda i jednaka prava za sve građane jedni su od uslova da se kosovsko društvo približi vrednostima Evropske Unije”, rekao je Jevtić.

Ministar Jevtić rekao je da će u narednom peridu, vođeni standardima Evropske unije, raditi na poboljšanju života građana.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane