Jeftiniji prevoz iz Gračanice do Mitrovice

Odeljenje obrazovanja, kulture, omladine i sporta Opštine Gračanica u saradnji sa NVO "Komunikacija za razvoj društva" organizovalo je otvaranje nove autobuske linije iz Gračanice do Mitrovice ponedeljkom i petkom po duplo manjoj ceni karte od redovnih dnevnih linija lokalnih auto prevoznika.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (foto arhiva Kim)

Opština Gračanica odobrila je subvencionisanje karte na relaciji Kosovska Mitrovica - Gračanica u narednih šest meseci, dva puta nedeljno, na osnovu projekta koji za cilj ima pomoć studentima i socijalno ugroženim građanima, a koji je izradila NVO "Kominikacija za razvoj društva" (CSD).

Cena karte u jednom smeru iznosiće 1,50 evra što je skoro upola manje od cene karte lokalnih auto prevoznika koji saobraćaju svakodnevno na ovoj relaciji.

Polaci su organizovani dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Autobus Trend-G kompanije sa kojom CSD ima ugovor o saradnji, na putu do Mitrovice polazi iz Gornje Gušterice (05:30), Dobrotina (05:40 h), Donje Gušterice (05:45 h), Livađa (05:50 h), Lapljeg Sela (05:55 h), i Gračanice (06:00 h), preko Čaglavice. Povratak iz Mitrovice je u 16 časova istog dana.

Projekat je izrađen na osnovu zahteva studenata sa teritorije opštine Gračanica i zbog najnovijeg poskupljenja karte lokalnih prevoznika.

CSD i Opština Gračanica ovim projektom žele da pomognu, pre svega, studentima koji redovno putuju do Mitrovice, kao i socijalno ugroženim građanima i pacijentima koji su primorani da na zdravstvene preglede odlaze do mitrovičkog Zdravstvenog centra.

Dodatne informacije i zakazivanja putovanja na brojeve telefona 049/678-055, 045/341-416 i 065/410-82-88.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane