„Nastavićemo da šaljemo najbolje vojnike“

Poljska će na Kosovo i dalje slati svoje najbolje vojnike, kazala je danas premijerka te zemlje Eva Kopač u razgovoru sa komandantom Kfora Frančeskom Filjuolom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Eva Kopač i Frančesko Filjuolo (Foto Kfor)

Poljska premijerka koja boravi u poseti Kosovu i komandant Kfora razgovarali su o sveukupnoj bezbednosnoj i socio-ekonomskoj situaciji i ulozi koju Kfor ima na Kosovu, ali i na celom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju Kfora „premijerka Poljske je potvrdila pažnju njene vlade usmerene na tekući dijalog zahvaljujući kom se Kosovo razvija u pravom smeru“.

„Eva Kopač je uverila generala Filjuola da će Poljska nastaviti da podržava Kfor u budućnosti time što će slati, kao što to čini od 1999. godine, svoje najbolje vojnike“, kaže se u saopštenju.

General Filjuolo se zahvalio premijerki na saradnji poljskih vojnika i na njihovoj profesionalnosti i izvanrednom doprinosu ovoj misiji na Kosovu gde kako se navodi „predstavljaju najbolje ambasadore svoje zemlje“.

Nakon sastanka, Kopač je posetila poljski kontigent u Novom Selu. U sastavu Kfora trenutno ima oko 250 poljskih vojnika koji su deo Glavnog štaba, Višenacionalne borbene grupe Istok i Združenog regionalnog odreda Jug. Osoblje iz Poljske takođe učestvuje u misiji Euleksa.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane