“Voda iz vodovoda ispravna, podzemne vode u granicama dozvoljenih”

Rezultati ispitivanja površinskih i podzemnih voda u Gračanici su u granicama dozvoljenih, a voda iz gradskog vodovoda je bakteriološki ispravna, kazala je dr Ljiljana Anđelković iz  Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Brana na Gračaničkom jezeru nakon obilnih kiša (Foto Kim)

Dr Anđelković, specijalista higijene, kazala je za Kontakt plus radio da je za laboratorijske analize uzorkovana površinska i podzemna voda u Gračanici i da je sve izvršeno u cilju pregleda kvalitetata vode u uslovima pojačanih padavina.

“Rezultati fizičko-hemijskog ispitivanja i ispitivanja na teške metale i opasne materije u površinskim i podzemnim vodama uredni su i u granicama dozvoljenih vrednosti,” rekla je Anđelkovićeva.

Ona je dodala da su dobili i rezulate ispitivanja vode za piće u Gračanici i Lapljem Selu iz gradskog vodovoda i da je i ta voda baktreriološki bila ispravna.

Govoreći o sledećim koracima koje će preduzeti u naseljima na centralnom Kosovu pogođenim poplavama Anđelkovićeva je rekla da će biti izvršena dezinfekcija poplavljenog terena odnosno kuća, dvorišta, pomoćnih objekata i da će se izvršiti čišćenje i dezinfekcija bunara.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici ispitivao je uzorke vode na inicijativu Opštine Gračanica koja je reagovala nakon tvrdnje organizacije “3 E Institut” da se u vodi i zemljištu nalaze teški metali iz jalovišta rudnika Kišnica koji su tu dospeli nakon poslednjih poplava.

Ostale vesti

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

 • Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Menadžer taksi službe „Šoferi im“, koja već određeno vreme posluje u Gračanici, Bujar Bančinca tvrdi da im je Opština Gračanica odobrila, pa zatim oduzela radnu dozvolu, ali i da su čitav postupak pratile „određene nepravilnosti“. Iz Opštine Gračanica kažu da je „licenca suspendovana odlukom komisije“ i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

 • Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.

 • Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Izgradnjom vodvodne mreže biće olakšano snabdevanje vodom meštanima Gračanice, Sušice i Novog Badovca, a ujedno se rade i dve nove linije ka Kišnici i Lapljem Selu, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane