Države Latinske Amerike ne priznaju Kosovo

Diplomatski predstavnici nekoliko latinoameričkih zemalja potvrdili stav o nepriznavanju Kosova u razgovoru sa Markom Đurićem.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto B92)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa diplomatama Argentine, Kube, Meksika, Venecuele i Brazila koji su potvrdili da njihove države ne nameravaju da preinače svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Đurić je  tokom razgovora informisao diplomate o toku dijaloga Beograda i Prištine.

„Srbija je, prema rečima direktora Đurića, opredeljena da neguje i unapređuje tradicionalno prijateljske odnose sa državama Latinske Amerike i očekuje nastavak njihove podrške kada je reč o Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Sastanku sa Markom Đurićem prisustvovali su ambasador Argentine Rikardo Fernando Fernandez, ambasadorka Kube Adela Majra Ruis Garsija, ambasador Meksika Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramirez, otpravnica poslova Ambasade Venecuele Dia Nader de el Andari i otpravnik poslova Ambasade Brazila Artur Enrike Viljanova Nogeira.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane