Mustafa: Vojska neće na sever bez saglasnosti Kfora

Oružane snage Kosova neće odlaziti na sever Kosova bez prethodnog dogovora sa Kforom izjavio je danas premijer Kosova Isa Mustafa.

Podeli ovaj članak sa:
  • Isa Mustafa (Foto Kim)

Na konferenciji za medije posle sednice Vlade Mustafa je rekao da će nacrt zakona o oružanim snagama uskoro biti dostavljen Skupštini Kosova i da očekuje da će za njega glasati dve trećine poslanika iz
većinske i manjinskih zajednica.

Govoreći o Srpskoj listi, članici vladajuće koalicije čiji funkcioneri od februara bojkotuju kosovske institucije, Mustafa je rekao da je tokom prošle nedelje imao tri susreta sa srpskim predstavnicima, ali da “ne shvata zašto oni odlažu povratak”.

Mustafa je rekao da Vlada Kosova nije dobila zahtev “Srpske” da se omogući dolazak raseljenih Srba iz Đakovice u taj grad za Uskrs 12. aprila i dodao da niko ne može biti sprečen da “obiđe svoje crkve, svoja groblja i svoje kuće”.

“Ukoliko naši organi pravde imaju neki podatak da je neko od njih činio zločine, onda treba da ga izdvoje, jer mi ne možemo da u ime jedno, dvoje...nekoliko njih, onemogućimo drugima da obiđu svoje
verske objekte i imovinu na Kosovu”, rekao je Mustafa.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane