Asfaltiranje, parking, pešačka staza i ulična rasveta

U Gračanici je u toku izgradnja ulice na deonici puta između Pošte i naselja Padalište. Meštani Gračanice kažu da su zadovoljni, a iz opštine ističu da se gradi na osnovu prioriteta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ulica ka Padalištu (Foto Kim)

Menadžer ovog projekta ispred Opštine Gračanica, Sunčica Trajković, kaže da je ulica koja vodi ka Padalištu jedna od najnebezbednijih sa saobraćaj zbog brojnih nedostataka. Rekonstrukcija ove ulice čija je dužina oko 700 metara počela je prošle nedelje.

„Ova ulica nam je prioritet. Biće izgrađen kolovoz u širini od 5,5 metara, pešačka staza dužinom celog kolovoza u širini od metar i po, a u jednom delu deonice puta biće izgrađen i parking prostor koji je do sada bio veliki problem za vozače. Takođe će biti postavljeni atmosferski kolektori i ulična rasveta“, kazala je za Kim menadžerka projekta Sunčica Trajković.

Meštani Gračanice, a pogotovo oni koji stanuju ili rade u ulici koja vodi ka Padalištu, ističu da je njena rekonstrukcija najbitnija zbog bezbednosti dece.

„Drago nam je što su rešili da srede ulicu koja je do sada bila jako tesna i opasna. Zadovoljni jer će biti bezbednije za decu što je najvažnije“, kazao je Momčilo Josifović iz Gračanice.

„Značiće puno zbog izlivanja vode koja je u ulici pravila poplave“, rekla je Radmila Nedeljković iz Gračanice.

Vrednost projekta je 165.500 hiljada evra. Predviđeno je da radovi budu gotovi za mesec dana.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane