Bez odgovora na alarmantno stanje u KBC Priština

Kliničko bolnički centar Priština sa privremenim sedištem u Gračanici zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad većinu pacijenata na lečenje upućuje u Severnu Mitrovicu ili centralnu Srbiju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Klinčki centar Gračanica (Foto arhiva Kim)

Za normalno fukcionisanje ove bolnice često nedostaju lekovi i sanitetski materijal.

Prema nezvaničnim informacijama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo rađalo se u proseku tokom prve polovine godine oko 300 beba, dok je u ovom polugodištu taj broj mnogo manji.

Na Hiruškoj klinici KBC-a ranije je na godišnjem nivou vršeno i do 700 operacija, a za prvih šest meseci ove godine urađeno tek nešto malo više od stotinu.

Da bi dobili potvrdu za trenutno stanje u KBC-u pokušali smo da dobijemo direktora Kliničko bolničkog centra Igora Veličkovića koji je nedostupan.

Potvrdu smo pokušali da dobijemo i od zaposlenih lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi, međutim, operater sa kojim smo razgovarali rekao je da zaposleni u KBC-u mogu davati izjave samo uz odobrenje direktora ustanove koji danas nije tu.

Ovo je tokom prethodnih nekoliko nedelja već četvrti bezuspešni pokušaj da stupimo u kontakt sa direktorom KBC-a ili bilo kojim drugim nadležnim koji bi nam mogao nešto reći o stanju u ovoj zdravstvenoj instituciji. Odgovor koji dobijamo je uglavnom istovetan kao i ovoga puta.

Kliničko bolnički centar Prištine sa privremenim sedištem u Gračanici funkcioniše po sistemu Republike Srbije.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane