Vesti
Saopštenja

Đurić posetio sever Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je u Kosovskoj Mitrovici sa komandantom Kfora Salvatoreom Farinom. Đurić poseto i selo Jagnjenica gde se sastao sa povratnikom Perom Spasojevićem.
Đurić posetio sever Kosova
Marko Đurić i povratnik Pero Spasojević (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Đurić i Farina su tokom razgovora istakli značaj uloge Kfora u procesu saradnje Beograda, Prištine i međunarodne zajednice.

Đirić i Farina smatraju da je neophodno nastaviti dijalog u Briselu kako bi se pronašla rešenja za sva nerešena pitanja na Kosovu.

Tokom posete severu Kosova, Đurić se sastao i sa predstavnicima Srba sa kojima je razgovarao o problemima srpske zajednice.

Šef Kancelarije za KiM je posetio i selo Jagnjenica kod Zubinog Potoka i razgovarao sa povratnikom Perom Spasojevićem. Đurić je obećao da će Kancelarija učiniti sve kako bi Spasojevići dobili novu kuću.

“Vlada Srbije i Kancelarija za KiM uskoro će predstaviti plan za povratak raseljenih. Srbija će omogućiti ekonomske i bezbednosne uslove za zivot na KiM”, kazao je Đurić.Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020