Generali, fudbal i pozitivni trendovi

Komandant Kfora general Salvatore Farina sastao se sa načelnikom generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem u sedištu Kfora u Prištini. U bazi Bondstil pripadnici Vojske Srbije u fudbalskom meču pobedili vojnike Kfora.

Podeli ovaj članak sa:
  • Salvatore Farina i Ljubiša Diković (Foto b92.net)

Ovaj sastanak na visokom nivou je u skladu sa Vojno-tehničkim sporazumom (VTS), poznatijim kao Kumanovski sporazum.

Tokom sastanka razgovarano je o temama uglavnom u vezi sa bezbednosnom situacijom i sa fokusom na severni deo Kosova u svetlu razvoja dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Genral Farina je informisao generala Dikovića o aktivnostima Kfora na Kosovu.

“Trend je veoma pozitivan na celoj teritoriji, uključujući sever. Kfor je tamo stalno prisutan, u cilju obezbeđivanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve građane i organizacije koje su aktivne na tom delu teritorije”.

Komandant Kfora je kazao da je situacija, duž cele oko 350 kilometara duge administrativne linije razgraničenja, mirna i stabilna.

“Nema novijih izveštaja o značajnim incidenatima, događajima ili prekršajima koji bi ugrozili sigurnost i slobodu kretanja. Stalno praćenje aktivnosti koje sprovode snage Kfora, odlični odnosi između članova Združene vojne komisije NATO-a i Vojske Srbije, kao i uzajamne aktivnosti, koje se sprovode na dnevnoj bazi, sinhronizovane-jednovremene patrole, pomažu da se održi mirna, kooperativna i pozitivna atmosfera.

Dvojica visokih oficira su potvrdili da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

Komandant Kfora se na redovnoj osnovi sastaje sa načelnicima general štaba vojski četiri zemlje koje se graniče sa područjem odgovornosti Kfora, odnosno Albanije, bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Vojnici Kfora i pripadnici Vojske Srbije igrali fudbal

Tokom popodneva u Kforovoj bazi Bondstil kod Uroševca odigrana je prijateljska utakmica u fudbalu između ekipa Kfora i Vojske Srbije, koja je završena rezultatom 1:4.

“To je bila neformalna prilika koju su dva generala snažno podržala kako bi se povećalo međusobno razumevanja i poverenje. Odigran je "revanš" nakon prve utakmice u junu ove godine u Srbiji, kada je domaćin bila Vojska Srbije”, navodi se u saopštenju Kfora dostavljenom našoj redakciji.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane