Opstanak doveden u pitanje

Povratniku u Drenovcu kod Kline Ranku Bogićeviću, u noći između srede i četvrtka, lopovi su ukrali kravu i tele. Bogićevići i i komšije razmišljaju hoće li i dalje ostati u selu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ranko i Gordana Bogićević (Foto Kim)

Porodica Bogićević vratila se u Drenovac 2011. godine. Osim minimalne novčane naknade, poljoprivreda i stočarstvo su im jedini prihodi. Nakon krađe, Bogićevići su odmah su pozvali policiju koja je izvršila uviđaj, ali kažu da ne polažu puno nade u istragu.

Šteta nakon krađe nije samo materijalna, ističe Ranko Bogićević.

„Obeshrabren sam ne samo materijalno, već i psihički. Razmisliću u narednom periodu o ostanku. I komšije su zabrinute, moglo je i njima da se desi nešto slično“, rekao je Bogićević.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je porodicu Bogićević i dodelio im jednokratnu pomoć. Jevtić je naglasio da su bezbednost i privatna svojina Drenovčana ugroženi i zatražio od policije da što pre pronađe i kazni počinioce.

„Nisu dovoljne samo osude i saopštenja, potrebni su rezultati. Želim da verujem da će Kosovska policija pronaći počinioce i kazniti ih u skladu sa zakonom, jer krađa krave povratničkoj porodici podrazumeva krađu šanse za opstanak“, kazao je Dalibor Jevtić.

Zamenik komandira policijske stanice u Klini Endžel Prenkaj, izjavio je da će policija učiniti sve što moguće da pronađe počinioce.

„Mnogi slučajevi krađa u ovoj opštini su rešeni, potrudićemo se da tako bude i u ovom slučaju. Sa meštanima Drenovca smo uvek imali dobru saradnju“, kaže Prenkaj.

Drenovac je često meta krađa koje su, kako meštani kažu, sve učestalije.

Drenovčani su, kako tvrde, vlasnici oko 50 hektara šume, ali i pored toga drva za ogrev moraju da kupuju jer se boje da ih seku. U selu nema gradske vode, a bunarska nije za piće.

U Drenovcu trenutno živi 10 povratničkih porodica. Nema male dece.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane