Vesti
Društvo

Klokot, Parteš: Nevreme nije donelo probleme

Nevreme koje je juče zahvatilo veći deo kosovskog pomoravlja, nije nanelo veliku štetu u opštinama Klokot i Parteš.
Klokot, Parteš: Nevreme nije donelo probleme
Klokot (Foto arhiva Kim)

Šef kabineta gradonačelnika Klokota Nebojša Vesić za Kim je kazao da kratkotrajno nevreme i padavine nisu nanele veliku štetu meštanima ove opštine.

“Do sada niko od građana naše opštine nije se obratio da prijavi bilo kakvu materijalnu štetu ili da zatraži pomoć. Električne energije ima u svim selima naše opštine i situacija je pod kontrolim”, kazao je Vesić.

Vesić je dodao da nadležne službe prate situaciju i da su spremne da reaguju ukoliko za to postoji potreba.

Slična situacija je i u opštini Parteš. Gradonačelnik ove opštine Dragan Nikolić potvrdio je da za sada nema većih problema.

“Veće materijalne štete nema. Ekipe će danas izaći na teren kako bi se detaljnije informisale o situaciji. Postoji mogućnost da su neka područja pored Morave poplavljenja, ali detalje ćemo imati tokom dana”, kazao je Nikolić.

Jako nevreme juče je zahvatilo područje kosovskog pomoravlja, posebno opštinu Gnjilane, gde je bilo velikih problema u funkcionisanju saobraćaja.Ostale vesti

Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020