Vesti

EULEKS: Za uhapšene u Vučitrnu ograničeno kretanje

Trojica od četvorice uhapšenih lica u opštini Vučitrn pušteni su na slobodu, ali im je EULEKS-ov pretpretresni sudija Okružnog suda u Mitrovici izrekao meru ograničenog kretanja.
EULEKS: Za uhapšene u Vučitrnu ograničeno kretanje
EULEKS policija (foto EULEKS)

Osim toga, njima je zabranjeno da prilaze i budu u kontaktu jedni sa drugima, kao i sa službenicima opštine ali i boravak u prostorijama opštine, navodi se u saopštenju dostavljenom KIM radiju.

„Svo četvoro lica i dalje su pod istragom u vezi sa različitim krivičnim delima, uključujući protivpravno uzurpiranje nepokretne imovine, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, trgovinu uticajem i organizovani kriminal“.

EULEKS-ov tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, koji vodi istragu, razmatra mogućnost žalbe na odluku da se jednom od tri lica ne odredi sudski pritvor.

Pretrese i hapšenja u ovom postupku izvršili su pripadnici Kosovske policije iz Interventne jedinice za borbu protiv korupcije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017