Zahtev da konzilijum lekara pregleda uhapšene Srbe

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici uputio je zahtev šefu EULEKS-a Gzavije de Marnjaku da uhapšenim Srbima iz Kosovskog Pomoravlja omogući lekarski pregled od strane lekara ove zdravstvene ustanove.

Podeli ovaj članak sa:
  • Posle pretresa ROSU (Foto rts.rs)

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici u saopštenju dostavljnom KIM radiju podseća da je Ombudsman za Kosovo i Metohiju, Sami Kurteši, za Televiziju ’’Puls’’ iz Šilova izjavio da je ’’bilo prekoračenja upotrebe sile tokom hapšenja i privođenja da su primetne modrice kod uhapšenih i da su vidljive posledice kod članova njihovih porodica”.

“Ono što u ovom trenutku mogu izjaviti je to da policija nije imala nikakve potrebe za upotrebom sile kada sa druge strane nije bilo nikakvog otpora”, rekao je Kurteši.

Reagujući na ovu izjavu, Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici je odmah uputio zahtev šefu EULEKS-a, Gzavije de Marnjaku, da koristeći svoj položaj, autoritet i ugled, omogući lekarskom konzilumu ove zdravstvene ustanove da što hitnije pregleda petoricu uhapšenih Srba iz Kosovskog Pomoravlja.

“Očekujemo da će uhapšeni Srbi imati ljudsko pravo na lečenje, s obzirom da je i sa Ombudsman za Kosovo i Metohiju potvrdio da su njihove povrede vidljive”, navodi se u saopštenju.
 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane