Gudeljević: Jarinje za putnički, Brnjak za sav saobraćaj

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević izjavila je da je prelaz Jarinje na severu Kosova, za sada, otvoren samo za putnički i nekomercijalni saobraćaj, dok na Brnjaku prolazi i komercijalna roba.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prelaz na severu KiM (Foto app1.providus.rs)

“Ovakav režim na prelazu Jarinje, koji se nalazi između Raške i Leposavića i koji je spaljen u nemirima prošle godine, ostaće na snazi sve dok se ne obnovi uništena infrastruktura”, kazala je Gudeljević u izjavi Tanjugu.

Ona je rekla da je prelaz Brnjak, između Zubinog Potoka i Ribarića, otvoren za putnički saobraćaj, nekomercijalnu i komercijalnu robu, koja se odatle upućuje na carinskmi terminal u južni deo Mitrovice.

“Što se tiče akcizne robe, ona se upućuje na Merdare”, navela je Gudeljević.

Prelazi na severu Kosova postali su funkcionalni i preko njih je počeo da se odvija saobraćaj pre nekoliko dana, kada su uklonjene barikade koje su Srbi bili postavili ispred ta dva prelaza na teritoriji centralne Srbije.

Gudeljevićeva nije moga da komentariše navode pojedinih medija da su građanima na prelazu Jarinje juče deljeni leci u kojima se oni obaveštavaju o tome kako se tretira komercijalna, nekomercijalna i akcizna roba.

Ona je kazala da takvi leci postoje, da nisu novost i da ih je EULEKS štampao još septembra prošle godine, odmah nakon dogovora koji su postigli predstavnici Prištine i Beograda.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane