Vesti

Gudeljević: Jarinje za putnički, Brnjak za sav saobraćaj

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević izjavila je da je prelaz Jarinje na severu Kosova, za sada, otvoren samo za putnički i nekomercijalni saobraćaj, dok na Brnjaku prolazi i komercijalna roba.
 • 01.03.2012
 • 00:00
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1003
Gudeljević: Jarinje za putnički, Brnjak za sav saobraćaj
Prelaz na severu KiM (Foto app1.providus.rs)

“Ovakav režim na prelazu Jarinje, koji se nalazi između Raške i Leposavića i koji je spaljen u nemirima prošle godine, ostaće na snazi sve dok se ne obnovi uništena infrastruktura”, kazala je Gudeljević u izjavi Tanjugu.

Ona je rekla da je prelaz Brnjak, između Zubinog Potoka i Ribarića, otvoren za putnički saobraćaj, nekomercijalnu i komercijalnu robu, koja se odatle upućuje na carinskmi terminal u južni deo Mitrovice.

“Što se tiče akcizne robe, ona se upućuje na Merdare”, navela je Gudeljević.

Prelazi na severu Kosova postali su funkcionalni i preko njih je počeo da se odvija saobraćaj pre nekoliko dana, kada su uklonjene barikade koje su Srbi bili postavili ispred ta dva prelaza na teritoriji centralne Srbije.

Gudeljevićeva nije moga da komentariše navode pojedinih medija da su građanima na prelazu Jarinje juče deljeni leci u kojima se oni obaveštavaju o tome kako se tretira komercijalna, nekomercijalna i akcizna roba.

Ona je kazala da takvi leci postoje, da nisu novost i da ih je EULEKS štampao još septembra prošle godine, odmah nakon dogovora koji su postigli predstavnici Prištine i Beograda.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017