Gračanica: Neophodno korišćenje zimske opreme i alternativnih puteva

Putevi Preoce-Lepina i Sušica- Janjevo od jutros su neprohodni za saobraćaj. Jedna kolovozna traka osposobljena je na putu od Lepine ka Radevu. Ekipe komunalnog preduzeća opštine Gračanica su na terenu i pokušavaju da se izbore novim snežnim padavinama. Gradonačelnik Bojan Stojanović apeluje na građane da koriste alternativne putne pravce.

Podeli ovaj članak sa:
  • Loklani put kroz Čaglavicu (Foto KIM)

Stojanović je danas obišao sve putne pravce na teritoriji opštine Gračanica i u izjavi KIM radiju kaže da je, s obzirom na vremenske uslove, situacija u ovoj opštini stabilna.

„Apelujem na građane da koriste zimsku opremu i da bez preke potrebe ne kreću na put. Ukoliko imate bilo kakvu potrebu za  bolesne članove porodice  možete pozvati hitnu službu opštine Gračanica  i mi ćemo sve neophodno dostaviti. Bolje je tako nego da svojim automobilima krećete na put da ostajete zaglavljeni u snegu jer na taj način nanosite štetu i sebi i ekipama koje rade na raščišćavanju puteva“.

On je kazao da je najteža situacija na putnom pravcu Novo Naselje- Batuse gde su smetovi veliki i gde se ekipe bore da osposobe bar jednu kolovoznu traku.

„Ukoliko sneg prestane da pada mi ćemo u roku od nekoliko sati osposobiti i taj putni pravac. Ali treba reći da meštani ovih sela mogu koristiti alternativne putne pravce“, rekao je Stojanović KIM radiju.
On je napomenu da meštani opštine Gračanica imaju velikih problema i sa kvarovima na elektro mreži i navodi primer Gračanice gde je jutros izgoreo trafo u centru i da ekipe rade na terenu kako bi uklonile kvar.

„Put između Ugljara i Preoca je prohodan. Povremeno se desi da se naprave zastoji ali i taj putni pravac ima alternativu preko Kosova Polja. Moramo da vodimo računa o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija a to su Radevo, Batuse, Lepina i Skulanevo jer ako nam oni ostanu zavejani ljudi neće moći da izađu iz sela. Mi nećemo dozvoliti da  iko ostane zavejan i bez obzira na smetove koji u Lepini dostižu visinu i do 2 metra situacija je za ove prilike solidna“, rekao je gradonačelnik Gračanice.

Stojanović je kazao da još uvek nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije na teritoriji opštine.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane